AcasăNewsCristian David, fost ministru de Interne, arestat preventiv pentru 30 de zile

Cristian David, fost ministru de Interne, arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi dimineata, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Cristian David, fost ministru de Interne.

Cristian David este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca a luat mita 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzau in favoarea unei persoane care revendica un teren.

Decizia de joi dimineata nu este definitiva, Cristian David avand posibilitatea sa o atace tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cristian David a fost ridicat, miercuri, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind audiat timp de mai bine de patru ore la sediul DNA Bucuresti. Fostul ministru de Interne a fost scos in catuse din sediul DNA Bucuresti si plasat in arestul preventiv al Politiei Capitalei.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca ministrul Cristian David ar fi pretins, in anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denuntator, prin intermediar, pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea, de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau.

author avatar
Cristi Ionita
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger