AcasăNewsCrin Antonescu refuza republica parlamentara cu gura plina

Crin Antonescu refuza republica parlamentara cu gura plina

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a sucit. Liberalului nu-i mai trebuie republica parlamentara, pentru ca asta l-ar face pe Victor Ponta jupan peste tara.

Crin Antonescu nu se multumeste doar cu atributii simbolice

A fost nevoie de avertismentul pedelistului Radu Berceanu pentru ca Antonescu sa inteleaga ca partenerii sai, in frunte cu Victor Ponta, vor sa-i dea teapa. ”Daca PSD o sa se gandeasca <<Hai sa facem nu stiu ce modificari la Constitutie, ca tot ne-am angajat ca il sustinem pe Crin Antonescu si intre timp il tragem in piept si  transformam Romania in republica parlamentara>>. (…)  Adica ii dam cutia de bomboane pe care i-am promis-o, dar intre timp luam bomboanele din interior si ii dam numai cutia, invelita frumos. Drept urmare, Antonescu o sa fie presedinte, asa cum i-am promis, dar o sa fie un presedinte-papagal”, explica Radu Berceanu.

Pus in garda si deloc magulit de statutul de  ”papagal”, liderul PNL a lasat-o mai moale cu republica parlamentara, sustinand chiar ca atributiile presedintelui nu trebuie amputate. ”Presedintele trebuie sa-si pastreze majoritatea prerogativelor pe care le are in ceea ce priveste politica externa, institutiile din sistemul juridic sau serviciile secrete”, a afirmat Crin Antonescu. Desi in trecut se declara un sustinator al transformarii Romaniei in republica parlamentara, acum, cand tot spera sa devina presedinte, liderul PNL descopera ”hibele” acestei forme de guvernamant. ”Tentatia de a stabili un sef, pe care a speculat-o excesiv Traian Basescu, trebuie rezolvata de catre noi. Daca facem o republica parlamentara, toata puterea, dar toata, se va duce la primul-ministru. Abia atunci exista riscul concentrarii puterii”, a conchis Antonescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger