AcasăNewsCrin Antonescu, om important in dosarul retrocedarilor ilegale

Crin Antonescu, om important in dosarul retrocedarilor ilegale

Numele lui Crin Antonescu apare in dosarul lui Viorel Hrebenciuc si Tudor Chiuariu privind retrocedarile ilegale de terenuri.

Crin Antonescu a fost pomenit in discutiile inregistrate de Paltin Sturdza la capitolul “lume importanta”

Fostul lider PNL este pomenit de unul dintre cei care aranjau retrocedarile. Crin Antonescu este descris de acesta, alaturi de Viorel Hrebenciuc, ca fiind un om important.

Cum batea cu pumnul in masa Paltin Sturdza

Viorel Hrebenciuc tace si ramane in arest, in timp ce Ioan Adam vorbeste si pleaca acasa

Conform rechizitoriului DNA, Gheorghe Paltin Sturdza detinea inregistrari ambientale ale unor discutii cu ceilalti inculpati, conversatiile facand referire la demersurile pe care le faceau in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. In inregistrarile ridicate de procurori si depuse la dosar, apare si numele lui Crin Antonescu.

„STEFAN GABI: Loturile se suprapun. Ceea ce inseamna ca le avem noi. Deci, Directia Silvica le are.

STURDZA PALTIN-GHEORGHE: Pai asta am si eu, domnule, suprapunerea hartilor! Ce mare scofala? Eu vreau amenajamentul, nu ma intereseaza restul! Aia-i floare la ureche! Amenajamentul, ala il vreau! Ati inteles? Dumneavoastra spuneti ca Directia Silvica nu are amenajamentul?
(…)
DOMN: Cand s-o terminat la Satu Mare? In 20, nu?
STURDZA PALTIN-GHEORGHE: In 20.
VARGA IOAN-GHEORGHE: Eu v-am spus cine. Crin Antonescu, Hrebenciuc si multa-multa lume importanta.
STURDZA PALTIN-GHEORGHE: Unde vine?
VARGA IOAN-GHEORGHE: Acuma o sa-mi spuna. El mi-a spus mie ca pentru prima munca care trebuie finalizata, astazi se finalizeaza. Haideti, vorbiti la telefon.
STURDZA PALTIN-GHEORGHE: Cu cine sa vorbesc?
VARGA IOAN-GHEORGHE: Cu domnul Chiuariu personal. Si va rog frumos, nu mai vorbiti prostii la telefon!
STURDZA PALTIN-GHEORGHE: Domnule, domnul Chiuariu este din Moldova si chestia asta mi se pare foarte atipica.
VARGA IOAN-GHEORGHE: Doamne iarta-ma!
STURDZA PALTIN-GHEORGHE: Eu nu vorbesc cu nici un Chiuariu. Eu vreau sa vorbesc cu cineva care are puterea sa puna lucrurile in proces.”

Hrebenciuc in arest, Adam acasa

Ioan Adam

In alta ordine de idei, judecatorii instantei supreme au decis, ieri, ca Viorel Hrebenciuc si Paltin Sturdza sa fie judecati in arest preventiv. Pentru ca pe parcursul anchetei a colaborat cu procurorii, Ioan Adam va fi eliberat si va sta in arest la domiciliu, in timp ce Tudor Chiuariu ramane sub control judiciar. In timpul arestului la domiciliu, Ioan Adam trebuie sa mearga la procurori sau la instanta ori de cate ori este chemat si are interdictie sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar. Prin aceeasi decizie, instanta a mentinut masura arestului la domiciliu si pentru Andrei Hrebenciuc .

author avatar
Nicole Ionescu
2.153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger