AcasăNewsCrin Antonescu: Gigi Becali va candida pe listele USL

Crin Antonescu: Gigi Becali va candida pe listele USL

Crin Antonescu, presedintele PNL a anuntat ca Gigi Becali va candida pe listele USL, national liberalii urmand sa incheie un acord in acest sens cu PNG.

Presedintele PNG Gigi Becali va candida la alegerile parlamentare de pe listele USL, a anuntat, luni, Crin Antonescu, liderul national liberalilor.

Conform sefului PNL, hotararea a fost luata dupa ce conducerea partidului a decis inceperea negocierilor pentru un acord politic cu PNG si PNTCD – aripa Ciorbea.

„Biroul Politic Central a convenit sa propuna Consiliului National derogari pentru personalitatile publice care vor fi propuse pe listele PNL. Am vorbit despre Sorin Rosca Stanescu, Vlad Nistor, Daniel Barbu, o serie de viitori colegi. Am votat in unanimitate o pozitie de principiu favorabila unui acord politic cu PNG si cu PNTCD autentic. A fost un vot favorabil pentru colaborarea si sustinerea electorala din partea acestor formatiuni”, a declarat Crin Antonescu, citat de rtv.net.

Totodata, acesta a confirmat si faptul ca Gigi Becali va candida de pe liste USL, mentionand ca exista posibilitatea ca seful PNG sa concureze la alegeri cu Dan Diaconescu.

„Sigur ca exista aceasta posibilitate, mie chiar mi s-ar parea un frumos derby, sa zicem asa in limbaj sportiv, dar sunt chestiuni pe care nu le pot hotari singur, iar faptul ca intr-un colegiu se intalnesc doi anume candidati nu poate fi stabilit numai de catre unii”, a afirmat Crin Antonescu.

Potrivit liderului PNL, pentru ca Gigi Becali sa poata candida pe listele USL, acesta va trebui sa devina formal membru al unui partid din cadrul USL, timp in care poate ramane presedintele PNG.

„In conditiile in care acest acord se va incheia, membrii, sustinatorii, simpatizantii PNG, atatia cati sunt ei, vor vota listele USL, Gigi Becali va candida pe listele USL. Ca sa candidezi din punct de vedere juridic, formal, trebuie sa faci parte dintr-un partid componenta a aliantei. Deci Gigi Becali se va inscrie formal intr-unul dintre aceste partide, dar de facto el va ramane practic liderul propriului sau partid”, a exemplificat Crin Antonescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger