AcasăNewsCrin Antonescu: Daca Basescu doreste sa demisioneze nu are nevoie de aprobarea...

Crin Antonescu: Daca Basescu doreste sa demisioneze nu are nevoie de aprobarea noastra

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca presedintele Traian Basescu doreste sa demisioneze, nu are nevoie de aprobarea PNL.

„Daca intr-o asemenea functie, cum e presedintele Romaniei, poate sa se joace cu propria sa imagine, in niciun caz la PNL nu poate sa gaseasca un partener pentru un asemenea joc. Constitutia e Constitutie. O vom modifica, ne vom spune punctul de vedere, e o chestiune solida, facuta sa dainuie si nu are nicio legatura cu durata mandatului domnului Basescu. Daca doreste sa demisioneze, nu trebuie sa-i dam noi aprobarea si nu trebuie sa negocieze nimic cu noi”, a spus, sambata, Antonescu.

El a adaugat ca se pronunta pentru modificarea Constitutiei cand va exista „un Parlament pe deplin legitim”. „O vom modifica in momentul in care vom avea un Parlament pe deplin legitim si in care posibilitatea de a construi acea majoritate de doua treimi va fi indeplinita. Noi dorim sa se respecte spiritul Constitutiei si spiritul democratic”, a mai spus Antonescu.

Seful statului cere liderilor USL ca opozitia sa participe la discutiile privind revizuirea Constitutiei, astfel incat mandatul prezidential sa fie de patru ani, iar referendumul de validare sa aiba loc la locale, garantand ca va demisiona in timp util pentru ca in noiembrie sa fie si prezidentiale. Presedintele Traian Basescu, a trimis vineri, cate o scrisoare presedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

author avatar
National
107 afisari

2 COMENTARII

  1. Sper sa nu demisioneze. Nu cred ca altcineva in locul lui Basescu ar face ceva mai mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger