AcasăNewsCrin Antonescu: Ambitia lui Ponta a rupt USL!

Crin Antonescu: Ambitia lui Ponta a rupt USL!

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marti seara, la finalul sedintei Delegatiei Permanente a partidului, ca USL nu mai exista, mentionand ca ambitia lui Ponta a dus la ruperea uniunii.

“Este o decizie care s-a luat cu un vot covarsitor, care nu s-a luat usor, prin cautarea tuturor sanselor de a spera ca in formula USL, impreuna cu partenerii cu care ne-am angajat in fata alegatorilor se poate continua pe calea angajamentelor pe care le-am facut. Toata alianta pe care am dus-o trei ani a avut sens atat timp cat obiectivele au fost urmarite. Nu mai avem niciuna din aceste sperante si ca atare ni s-a parut onest sa nu prelungim un festin al ipocriziei, o nesfarsita aruncare de la unii la ceilalti, ci sa avem noi curajul. USL nu mai exista pentru ca nu mai avea sens sa existe, pentru ca nu mai urmaream obiectivele angajate”, a spus Crin Antonescu, in conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei Delegatiei Permanente a partidului.

Liderul PNL a mai precizat ca premierul Victor Ponta a incalcat flagrant intelegerea, motiv pentru care, miercuri, pana la ora 12.00, toti ministrii liberali din Guvern isi vor prezenta demisia.

“A doua decizie este de a cere demisia domnului prim-ministru Victor Ponta. Ponta a primit mandatul in fruntea unui guvern USL, in urma unui vot coplesitor al cetatenilor Romaniei, pe un program politic la care aveam si noi contributia noastra. In urma demisiei, s-ar urma procedura. Domnul Ponta ar avea prima sansa de a obtine un nou mandat daca are majoritate. Probabil ca nu o va face domnul Ponta. Daca nu va face acest lucru, PNL va ramane in opozitie. Noi nu am dezertat de la obligatia de a guverna, ca suntem gata sa participam la orice formula guvernamentala, nu fugim de aceasta responsabilitate.

Am decis sa acordam deplina libertatea filialelor judetene a partidului. In al patrulea rand, constatam incetarea de fapt a USL. Aceasta rezolutie a fost adoptata cu 187 de voturi pentru, sase voturi impotriva si doua abtineri. A fost precedata de o discutie perfect deschisa”, a mai precizat presedintele PNL, Crin Antonescu.

author avatar
Alina Costache
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger