Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Crestinismul „rastoarna” puterea de la Beijing

Crestinismul „rastoarna” puterea de la Beijing

Autor:

“Fortele occidentale antichineze incearca sa perturbe stabilitatea sociala a tarii noastre si chiar sa rastoarne puterea politica prin intermediul crestinismului’, a afirmat  Xu Xiaohong, presedintele ‘Miscarii patriotice’ protestante, agreata  de Partidul Comunist Chinez.

 

crestinism Crestinismul „rastoarna” puterea de la Beijing

O amenintare pentru autoritatea regimului comunist

Xu a cerut ‘eliminarea neincetata a amprentei “religiei straine” asociata cu crestinismul chinez’. Asociatia sa este este una din cele cinci organizatii de stat carora trebuie obligatoriu sa li se afilieze religiile recunoscute in China – protestantism, catolicism, budism, taoism si islam – cu obiectivul de a elimina orice influenta straina. Din 2012, anul in care presedintele Xi Jinping a ajuns la putere, partidul communist si-a inasprit controlul asupra bisericilor – inchiderea brutala a locurilor de cult, demontarea crucilor ostentative sau arestarea liderilor religiosi – sunt masurile prin care PCC vrea sa arate ca este de neconceput ca o parte a populatiei sa scape de tutela sa obligatorie. Saptamana trecuta, Sam Brownback, ambasadorul Statelor Unite pentru libertatea religioasa, a acuzat China  de ‘un razboi impotriva religiei pe care nu poate sa-l castige’. “Washingtonul sa respecte faptele, sa-si infraneze aroganta si prejudecatile si sa inceteze sa mai foloseasca religia pentru a interveni in afacerile interne ale Chinei’, a fost reactia Beijingului. In China traiesc si 12 milioane de catolici, dar comunitatea este divizata intre cei ce apartin unei biserici catolice oficiale, controlata de stat, si aceia care sunt loiali Papei Francisc – un motiv de disputa de cateva decenii cu Vaticanul.


3 comentarii to Crestinismul „rastoarna” puterea de la Beijing

 1. Lautz

  Domnule Xu si domnule Xi. Va reamintesc cu respect ca, crestinismul a rasturnat cel mai mare imperiu antic, imperiul roman deci poate rasturna si Marele Zid Chinezesc… Intamplarea face ca la 3 zile, pardon la 300 de ani de la Iisus un trecator imparat roman pe nume Constantin devenit Cel Mare apoi Sfant, pe nume inregistrat la Roma de Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus, istoric are o viziune o cruce ➕ cu care o sa-l bata pe adversarul Maxentiu.Castiga si proclama libertatea crestinilor in imperiu. Legenda spune ca sf. Imparat a intrebat niste crestini arestati. Bine dati-mi un motiv sa va cred religia sa nu va dau la lei? – cum era obiceiul imperial. Crestinii l-au luat si l-au dus intr-un loc secret la Ierusalim devenit apoi Mica Roma sau Noua Roma cum va place. Cu lumanari in mana au spus o rugaciune si lumanarile s-au aprins din senin, iar flacara 🔥… Nu ardea. Atunci Constantin, cand a vazut si a simtit ca Toma a si facut ca Sf. Toma, a ingenuchiat a plans, a devenit crestin si sfant. A ordonat paza si declararea locului ca Sfantul Mormant a lui Iisus.

 2. Lautz

  Si iata cum omul a evoluat de la maimuta.

 3. Mosu

  3 lucruri se vad de pe Luna🌛
  1 Marele Zid Chinezesc
  2 Gunoaiele Indiene
  3 Defrisarile Har-Cov


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!