AcasăNewsCrestinii, persecutati crunt in 73 de tari

Crestinii, persecutati crunt in 73 de tari

245 de milioane de catolici, ordodocsi, protestanti, baptisti, evanghelisti si penticostali sufera in lume din cauza credintei lor

Mii de morti, biserici arse, comunitati distruse. Este concluzia raportului anual al ONG-ului Open Doors care publica un clasament al situatiei crestinilor din intreaga lume.

245 de milioane de catolici ordodocsi protestanti baptisti evanghelisti si penticostali sufera in lume din cauza credintei lor

Open Doors (Olanda) a anchetat situatia crestinilor din 150 de tari. In aproape jumatate din aceste tari, concluzioneaza organizatia, crestinii sufera ”persecutii grave, foarte grave sau extreme din cauza credintei lor”. In plus, acestea au devenit ”mai intense si mai dure”. ”In acelasi timp, numarul crestinilor persecutati continua sa creasca in intreaga lume”. Potrivit Open Doors, un crestin din noua este vizat de aceste persecutii. In urma cu doi ani, raportul era de 1 la 11.

4305 de morti in 2018

Din cei 4300 de crestini ucisi in intreaga lume, anul trecut, nu mai putin de 3700 din ei au fost omorati in nordul si centrul Nigeriei, regiuni confruntate cu abuzurile gruparii islamiste Boko Haram. 146 de crestini au pierit anul trecut si in Republica Centrafricana. Numarul crestinilor ucisi a crescut astfel de la 3.066 la 4305, in perioada noiembrie 2017-octombrie 2018, o crestere de 40%. In continuare, intr-un an, numarul bisericilor atacate (case, ferme atacate, incendiate…) a crescut de la 793 la 1847 iar in aceeasi perioada numarul crestinilor aflati in detentie a crescut de la 1905 la 3150. Incepand cu 2002, Coreea de Nord este tara cu cel mai dur regim fata de crestinism, unde zeci de mii de credinciosi sunt inchisi in lagare de munca fortata pentru ”reeducare”. Coreea de Nord este urmata de Afganistan, Somalia, Libia si Pakistan. Open Doors isi arata ingrijorarea si cu privire la noi legi care restrang libertatea religioasa in China si in Vietnam, China trecand acest an de pe pozitia 43 pe pozitia 27 in clasamentul organizatiei. In schimb Iranul a urcat de pe pozitia 10 pe pozitia 13.

author avatar
Tudor Borcea
645 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger