AcasăNewsCrestinii ortodocsi romani ctitori de biserici in Tanzania

Crestinii ortodocsi romani ctitori de biserici in Tanzania

Crestinii ortodocsi romani cu ctitorit doua biserici in Tanzania

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a vizitat si sfintit doua biserici construite in Tanzania prin donatiile unor persoane fizice si juridice din Romania. Vizita IPS Teofan in tara africana a avut loc intre 7 si 11 mai, la invitatia IPS Dimitrie, Mitropolit de Irinoupolis si Seychelles, din cadrul Patriarhiei Alexandriei, informeaza „Ziarul Lumina”, Ediţia de Moldova.

Crestinii ortodocsi romani cu ctitorit doua biserici in TanzaniaDecizia de a sprijini ridicarea acestor lacasuri de cult a fost luata de Inalt Preasfinţia Sa Teofan la precedenta vizita in Tanzania, din ianuarie 2010, cand a constatat cat de mare este nevoia de biserici pentru comunitaţile de ortodocsi in continua crestere din aceasta ţara, scrie Basilica.ro. Cele doua biserici au hramul Sfantului Ioan Botezatorul, respectiv Sfanta Parascheva de la Iasi.

Cei doi ierarhi au participat la slujba de botez a catorva sute de persoane care au imbraţisat credinţa ortodoxa, respectiv la savarsirea Tainei Cununiei pentru 18 familii botezate in acea zi. La solicitarea si cu binecuvantarea IPS Dimitrie, au mai ramas in Tanzania, pentru o perioada de doua luni, un monah impreuna cu doua monahii, urmand a se implica in diverse activitaţi misionare si filantropice, cum ar fi catehizarea celor care urmeaza a primi Taina Botezului.

Tanzania este o ţara africana extrem de saraca, de aproximativ 40 milioane de locuitori, cu capitala politica la Dodoma (orasul Dar es Salaam fiind, insa, principalul centru economic), in care traiesc si mai multe zeci de mii de crestini ortodocsi. In aceasta ţara, unul din cinci copii moare de SIDA, iar alte boli, precum malaria, fac numeroase victime, incat speranţa de viaţa se situeaza, undeva, in jurul varstei de 45 de ani. Accesul la educaţie este extrem de redus, intrucat guvernul susţine salariul unui profesor, dar nu poate susţine construcţia de scoli, acest lucru depinzand de puterea financiara a fiecarei comunitaţi in parte.

Intr-o ţara cu atat de multe nevoi materiale si spirituale, exista o misiune ortodoxa susţinuta in special de generozitatea unor organizaţii si credinciosi din Grecia. Aceasta misiune urmareste atat propovaduirea Evangheliei, cat si oferirea de ajutoare materiale, in special asistenţa medicala. IPS Dimitrie a declarat, pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe din Tanzania, ca, „la a doua Sa venire, Mantuitorul Iisus Hristos s-ar putea sa nu ne intrebe de cate ori ne-am rugat sau ne-am pocait, dar cu siguranţa El ne va intreba daca am oferit apa celor insetaţi, hrana celor flamanzi, medicamente celor bolnavi sau un adapost celor orfani”.

 

446 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger