AcasăNewsCrestinii catolici sarbatoresc Pastele. Papa Benedict al XVI-lea a oficiat slujba la...

Crestinii catolici sarbatoresc Pastele. Papa Benedict al XVI-lea a oficiat slujba la Vatican – VIDEO

Credinciosii catolici praznuiesc in aceasta duminica Pastele. La Vatican, in cadrul slujbei oficiate cu ocazia acestei mari sarbatori pentru crestinatate, Papa Benedict al XVI-lea a tinut o cuvantare, indemnand oamenii sa caute „lumina” de „intunericul amenintator”.

„Daca Dumnezeu si valorile, diferenta dintre bine si rau raman ascunse in intuneric, toate celelalte iluminari, care ne dau o putere incredibila, nu sunt doar progrese, ci si amenintari care pun in pericol lumea”, a spus Papa. „Intunericul cu adevarat amenintator pentru om este faptul ca el este capabil sa vada si sa caute lucrurile tangibile, materiale, dar nu vede incotro se indreapta lumea si de unde vine aceasta”, a continuat Papa Benedict al XVI-lea.

„Astazi, putem sa ne luminam orasele intr-un mod atat de uimitor, incat stelele de pe cer nu se mai vad (…) In ceea ce priveste lucrurile materiale noi cunoastem si putem incredibil de multe, dar ceea ce merge dincolo de aceasta, Dumnezeu si binele, nu mai reusim sa identificam”, a mai spus Suveranul Pontiv, potrivit Mediafax. „Materia prima a lumii este buna, fiinta insasi este buna. Raul nu provine de la fiinta creata de Dumnezeu, ci el exista in virtutea negarii. Este nu-ul”, a spus inaltul prelat. „Odata cu invierea lui Iisus, lumina insasi este creata intr-un mod nou „pentru a lumina omul”, a pledat liderul Bisericii Catolice.

La ceremonia de noaptea trecuta, Suveranul Pontif a botezat opt oameni – trei barbati si cinci femei, de nationalitate germana, italiana, albaneza, turcmena, americana, slovaca si cameruneza. Imbracati in vesminte liturgice albe, acestia au primit apoi binecuvantarea si comuniunea.

Papa a iesit cu lumina pascala in imensa bazilica unde toate luminile fusesera stinse si a rostit cuvintele „Lumen Christi” („Lumina lui Hristos”). La acel moment, biserica s-a luminat, pentru a simboliza trecerea de la o lume a mortii si a pacatului la una a adevarului si a vietii, conform traditiei crestine a sarbatorii Pascale.

[youtube]uMIeGwYOpE4[/youtube]

190 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger