AcasăNewsCresterile salariale nu se vor simti in buzunarul romanului!

Cresterile salariale nu se vor simti in buzunarul romanului!

Bizare lucruri aflam dintr-un interviu acordat Reuters de ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan. Cica mult-asteptatele cresteri salariale nu se vor resimti neam in nivelul de trai al bugetarilor. Pai, parca nu asa ne fu vorba…

Planul Social-Democratilor aflati la guvernare de a continua anul viitor schema ampla de relaxare fiscala a provocat ingrijorarea Comisiei Europene si a FMI. Asa ca, ministrul a tinut mai intai sa linisteasca temerile FMI si sa transmita clar faptul ca Romania isi va indeplini anul acesta tinta de deficit bugetar de 3% din PIB si a anuntat ca este posibil ca avansul economiei sa depaseasca estimarea oficiala de 5,2%, sprijinita de majorarea salariilor si de reducerile de taxe. „Cu siguranta vom introduce, din ianuarie 2018, masurile de relaxare fiscala mentionate in programul de guvernare”, a mai spus Viorel Stefan.

250000 de bugetari vor primi lefuri mai mici

El a adaugat ca Executivul vrea sa reduca anul viitor numarul contributiilor la asigurarile sociale de la noua la doar doua, pentru pensii si ingrijirea sanatatii, care vor totaliza 35% si nu 39,25%,  ca in prezent. Dupa aceasta, ministrul a afirmat ca majoritatea cresterilor salariale vor reveni la buget sub forma de taxe. Ca sa fie si mai limpede, acesta a spus: „Ceea ce nu s-a inteles inca de catre opinia publica este ca majorarile salariale din sectorul public introduse de lege includ contributiile la asigurarile sociale. Aceasta face ca impactul asupra salariilor nete sa fie aproape neutru”. Adica un soi de zero. In mod bizar, declaratiile lui Stefan vin parca sa confirme calculele presedintelui Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care a afirmat ca minunatele cresteri salariale vor aduce, pentru circa 250.000 de bugetari, adevarate scaderi ale banilor de leafa! Deci marim prin scadere, ar putea fi sloganul guvernarii PSD. Iar grija sociala e numai un mit ingrasat cu minciuni zilnice.

author avatar
Catalin Dumitrescu
602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger