AcasăNewsCresterea economica nu ne scapa de saracie

Cresterea economica nu ne scapa de saracie

Paradoxul Romaniei: numarul nevoiasilor urca direct proportional cu economia

Desi Romania are a doua cea mai rapida crestere economica din Europa, saracia afecteaza 70% dintre persoanele care traiesc in mediul rural, arata un raport al Bancii Mondiale.

 

Paradoxul Romaniei numarul nevoiasilor urca direct proportional cu economia

Peste 900.000 de persoane (4,5%), traiesc in saracie extrema in zonele marginalizate din Romania (3,2% din mediul urban si 6,2% din populatia rurala). “Aproximativ 45% din populatia tarii se afla in zonele rurale, unde saracia este cu 20 de puncte procentuale mai mare decat in zonele urbane. Aceasta dualitate puternica este manifestata prin oportunitati inegale si un acces inegal la piete, fapt ce nu se mai intampla in niciuna dintre tarile Uniunii Europene.(…) Zonele marginalizate sunt, prin definitie, domenii care combina capitalul uman scazut, somajul ridicat si locuintele necorespunzatoare. Aceste zone sufera de o combinatie de strazi murdare sau inexistente, concentratia de gospodarii aflate in saracie extrema, niveluri foarte scazute de educatie, sanatate precara, mame adolescente, un numar mare de copii, scoli de slaba calitate si/sau scoli segregate si o rata inalta de infractionalitate in randurile minorilor. Serviciile publice lipsesc sau sunt de slaba calitate, iar persoanele din comunitatile marginalizate au putine oportunitati de a obtine o educatie mai buna sau un loc de munca decent”, spun realizatorii raportului.

author avatar
Bogdan Borcea
137 afisari

2 COMENTARII

  1. In stadiul de Colonie in care suntem nu are cum sa fie altfel.Toata cresterea economica,daca este reala,se duce la stapanii Coloniei,iar atunci cand se face totusi o incercare de ridicare a nivelului de trai in randul saracimii,stapanii trec la masuri de represalii,prin diverse mijloace eficiente,adica intervin in cursul valutar,ridica dobanzile la imprumuturi,care sunt prea mari fata de cele la depuneri,etc.Daca cineva incearca sa se opuna acestor masuri de exploatare crunta a Coloniei in ultima instanta,sau in prima,dau ordin institutiilor de forta locale sa intervina,care sunt tot sub stapanire externa.Cine nu vede aceste realitati are multa minte dar foarte tulbure,cauzele fiind substantele halucinogene.

  2. Banca Mondială să ne sugă scârbavnicul mădular după care să ne lase în pace. Ea și FMI-ul sînt printre principalii vinovați. Acum vor să-și schimbe iar slugile în colonia România.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger