AcasăNewsCreatii de senzatie, inspirate de Brancusi

Creatii de senzatie, inspirate de Brancusi

Marele Constantin Brancusi, geniul roman care a uimit lumea, ii inspirã astãzi pe creatorii de modã. Si fac bani buni de pe urma acestuia.

Designerii modei internaţionale fac bani grei inspirându-se din ideile marelui nostru Brâncuşi

Uriasul sculptor Constantin Brancusi a revenit in prezent ca sursã de inspiratie pentru marii creatori de modã. Recent, vestita Casã Hermes a creat un palton asemãnãtor cu cel purtat de Brancusi in 1925. Un palton amplu, panã la genunchi, cu guler mare si buzunare incãpãtoare, numai bun pentru cei cu o personalitate rebelã, dar marcatã de mare sensibilitate. In trecut, si alti creatori precum Stephane Rolland sau Lilly Heine au scos colectii de haute couture inspirate din operele geniului nãscut la Hobita.
„Designerul francez Stephane Rolland si-a gãsit la randul lui inspiratia, ca multi alti artisti si creatori, in creatia lui Brancusi. Feminitatea, sarmul si misterul domnisoarei Pogany au fost traduse in miscarea delicatã a materialelor, in timp ce accesoriile metalice au fãcut trimitere cãtre bronz, un aliaj preferat de Brancusi. In timp ce creatiile lui Rick Owens au avut ca motiv principal simbolul sãrutului, cele douã jumãtãti de cerc regãsite pe fetele fiecãrei coloane a portii, Lilly Heine a mizat pe structuralitate, volumetrie si linii arhitecturale“, scria, la vremea aceea, presa francezã de specialitate. O piesã de senzatie, o posetã minunatã inspiratã din creatiile marelui sculptor roman, a trimis pe scenã si Casa Valentino, anul trecut.

author avatar
Catalin Dumitrescu
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger