AcasăNewsCrazy Salsa Fest, a treia editie, in sprijinul a doua cazuri sociale!

Crazy Salsa Fest, a treia editie, in sprijinul a doua cazuri sociale!

In 1982, Comitetul International al Dansului din cadrul Institutului International de Teatru (ITI – UNESCO) a infiintat Ziua Internationala a Dansului. Ziua de 29 aprilie nu a fost aleasa intamplator, in aceasta zi s-a nascut (in anul 1727) Jean-Georges Noverre, un mare reformator al dansului. De aceasta zi mareata se cinsteste universalitatea artei dansului, care depaseste toate barierele politice, culturale si etnice.

Ziua de 29 aprilie, conform calendarului UNESCO, este Ziua Internationala a Dansului. Ca in fiecare an, si la aceasta editie, Crazy Salsa Fest sarbatoreste cum se cuvine arta dansului. Fiind un festival international, se reunesc artisti valorosi din strainatate si din tara, prezentand diferite stiluri de dans (de la dansuri sportive la dansuri traditionale din diferite tari).

Cea de-a treia editie Crazy Salsa Fest se desfasoara la Mangalia, la Hotel Paradiso, in perioada 27-29 aprilie. Cele trei zile de festival vor fi asezonate cu incitante cursuri de dans sustinute de instructori renumiti din tara si strainatate. Va reamintim ca acest eveniment este apolitic si isi propune sa sprijine doua cazuri sociale, avandu-l ca initiator si organizator de frunte pe presedintele Clubului Sportiv Noua Generatie – Ciprian Broasca. Cu ajutorul artistilor de salsa, care au raspuns la apelul umanitar emis de organizatori, Mangalia se transforma intr-un maraton al dansului. Salsa fiesta!

Festivalul a angrenat in competitie reprezentantii a 45 de scoli de salsa din Romania, dar si numerosi invitati din afara tarii. In calitate de invitati speciali au fost confirmati, recent: Gery Mileva si Salsa Club Amor din Varna, Nicolas si Denica, precum si Alfredo Torres din Havana, Cuba, alaturi de Jorjet Llieva. Printre invitatii speciali se mai numara: Miro Dance si Sunny Salsa din Bulgaria, Grupo Kandente din Germania si Dimitris & Stella din Grecia.

Startul manifestarii se va da pe 27 aprilie, de la ora 11.30, la Hotel Paradiso din Mangalia, iar in cadrul festivalului vor fi prezenti campioni nationali si internationali la dansuri. Evenimentul este unul complex, pe langa concursul de dansuri si cel de „Miss Salsa” fiind incluse numeroase reprezentatii artistice, workshop-uri, o lansare de carte, precum si cateva surprize.

Festivalul va avea si o sectiune dedicata celor mici, „Kids Salsa Fest”. Conform organizatorului evenimentului, Ciprian Broasca, presedinte al Clubului Sportiv „Noua Generatie”, participarea coregrafului si instructorului de dans Felix Crainicu este asociata si cu lansarea cartii acestuia, „Eticheta in dansul social”. Volumul reprezinta un adevarat cod de maniere in ceea ce priveste arta dansului, fiind astfel o premiera pentru acest domeniu.

„Este un eveniment complex, ajuns deja la a III-a editie, consolidandu-si astfel statutul de traditie locala, ceea ce ne-am si propus. Festivalul are caracter international si va aduce, in weekend-ul respectiv, un numar foarte mare de invitati. Una dintre problemele cu care ne confruntam momentan sunt locurile de cazare pentru toti acestia, deoarece, inainte de 1 Mai, pregatirile pentru sezonul estival sunt inca in desfasurare. Speram ca vom trece cat mai usor si peste acest impediment, iar in rest… suntem gata de start!”, declara organizatorul festivalului, Ciprian Broasca.

author avatar
eNational
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger