AcasăNewsCraciunul, marea sarbatoare a Nasterii Domnului

Craciunul, marea sarbatoare a Nasterii Domnului

„Astazi s-a nascut Hristos/ Mesia chip luminios/Laudati si cantati/Si va bucurati!”

Recunoastem cu totii inceputul unuia dintre cele mai cunoscute colinde, prin care lumii i se da de stire ca S-a nascut Mantuitorul. Dupa cum se stie, nu este singurul cantec specific Craciunului caruia romanii – fie ca e vorba de copii, fie de cete de flacai colindatori, din diferite zone ale tarii – ii dau glas de Sarbatori, tocmai pentru a vesti Nasterea lui Hristos.

An de an, pe 25 decembrie sarbatorim Nasterea Mantuitorului. Au fost 40 de zile ale Postului Craciunului, post la finele caruia credinciosii care l-au respectat au avut grija sa se pregateasca -prin spovedanie si impartasanie – pentru marea sarbatoare.

Nu s-au trecut cu vederea nici pregatirile culinare, dar nici pe cele ce tin de curatenia gospodariei. Toate fac parte din ritualul de intampinare a Craciunului, din care nu lipsesc, se stie, impodobirea bradului si nici alegerea unui dar cat de mic, asezat sub pomul frumos decorat. Cu speranta ca Mos Craciun, batranul bland si bun, a reusit sa bucure destinatarul cadoului!

De altfel, in aceasta perioada bucuria se regaseste in mai toate momentele zilei. Sunt zile in care se cauta linistea caminului, in care multora le apar in gand episoade frumoase din copilarie. Copiii merg in vizita la parinti, la fel si finii la nasi, nepotii la bunici si prietenii se regasesc pentru a fi impreuna de Craciun, una dintre cele mai asteptate sarbatori din an.

Fie ca nasterea lui Hristos sa ne fie de folos!

sursa foto: crestinortodox.ro

316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger