AcasăNewsCraciunul din 2015 - cel mai linistit si sigur din ultimii cinci...

Craciunul din 2015 – cel mai linistit si sigur din ultimii cinci ani, anunta MAI

(foto: impactingorj.com)

Veste buna, cel putin la nivel de siguranta publica, in privinta Craciunului din acest an. Statistica Ministerului de Interne indica faptul ca vorbim despre „cel mai linistit si cel mai sigur Craciun din ultimii cinci ani”.

Cel putin asa a sunat anuntul facut, sambata dimineata, de catre purtatorul de cuvant al ministerului condus de Petre Toba, care a punctat si faptul ca „acest lucru se datoreaza inclusiv mobilizarii si efortului colegilor nostri politisti, jandarmi, pompieri, politisti de frontiera, piloti, medici si paramedici SMURD”.

Din cate a mentionat Monica Dajbog, in ultimele 48 de ore nu s-au constatat evenimente deosebite si, fata de anii precedenti, s-a observat ca au fost mai putine accidente rutiere soldate cu victime, la fel si fapte de violenta grava.

Vineri, de exemplu, in prima zi de Craciun, au fost constatate 322 de evenimente, cu peste 120 mai putin fata de o zi obisnuita. Mai trebuie amintit ca, desi a fost sarbatoare, peste 37.000 de angajati ai MAI- politisti, dar si jandarmi si specialisti in interventii de rugenta- au fost la datorie, asigurandu-se inclusiv de faptul in preajma lacasurilor de cult nu se petrec incidente nedorite.

Cat despre interventiile pentru salvarea de vieti si ajutorrea persoanelor in dificultate, purtatorul de cuvant al MAI a anuntat ca au fost  870 de interventii medicale de urgenta, la care au raspuns peste 290 de echipaje ale SMURD.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger