AcasăNewsCozi la intrarea in Capitala: Banda unica pentru autobuze dinspre DN 1,...

Cozi la intrarea in Capitala: Banda unica pentru autobuze dinspre DN 1, cosmarul soferilor

Masina langa masina si un inceput de zi de cosmar. Cam de asta au avut parte soferii care au intrat in Bucuresti, dinspre DN 1, via Soseaua Bucuresti-Ploiesti, luni dimineata.

Si asa lunea o zi grea, dar cand vezi ca un drum de cateva minute se transforma intr-un adevarat test al rabdarii!

De unde toata aglomeratia si nervii aferenti? Raspunsul si l-au dat chiar conducatorii auto care vin zi de zi la birou, in oras folosind acest traseu. Si care au constatat ca, mai nou, situatia e cu mult mai complicata, dupa ce s-a pus in practica decizia Primariei de a monta o banda unica destinata mijloacelor de transport in comun pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, pe sensul de intrare in Capitala.

Cozile insemnate au aparut inca din Saftica si Balotesti, nu putini fiind soferii care au constatat ca au pierdut zeci de minute din cauza aglomeratiei.

Rememorand sirul declaratiilor oficiale pe acest subiect, ne amintim cateva precizari facute de catre sefa municipalitatii. „Proiectul de realizare a benzilor unice este una din prioritatile actualei administratii. Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport in comun ale RATB si taxi scade timpul de asteptare in statii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ”, declara, recent, primarul Firea. Totodata, edilul Bucurestilor aducea in discutie faptul ca „acest proiect al benzilor unice pentru transportul public de persoane in Bucuresti are la baza mai multe studii de trafic, realizate de specialisti atat din tara cat si din strainatate, studii care demonstreaza ca mai multe artere din Bucuresti se pot adapta acestui sistem, fara sa afecteze in mod negativ traficul. Acest sistem de benzi unice este implementat cu succes in toate marile capitale europene”.

sursa foto: observator.tv

author avatar
Andrei Coman
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger