AcasăNewsCozi greu de imaginat in fata Serviciului de Inmatriculari auto

Cozi greu de imaginat in fata Serviciului de Inmatriculari auto

Sute de persoane asteptand, in sir indian format deja pe trei-patru randuri, incercandu-si din greu rabdarea si rezistenta. Pentru ca nu e deloc usor sa stai, cu orele, la coada, asteptand chiar si in frig, pentru a rezolva o chestiune de ordin birocratic ce, in mod normal, n-ar trebui sa dureze atat de mult.

UPDATE: O prima reactie din directia oficialitatilor in privinta cozilor formate la Inmatriculari, la Pipera, a venit din directia Prefecturii Capitalei. In prima faza se explica faptul ca exista un deficit de personal de 22%, ceea ce inseamna, concret, ca sunt 88 de angajati, dintre care lucreaza efectiv doar 66, restul fiind in concediu- fie de odihna, fie medical. Si ca, dintre cadrele care lucreaza, „acestea sunt repartizate, marea majoritate, pentru activitati specifice de lucru cu publicul la ghiseu sau examinare a candidatilor la proba practica”.

Totodata, se aduce in discutie faptul ca startul programului „Rabla” s-a dat cu o intarziere de cateva luni in acest an, ceea ce ar fi putut contribui la aceasta aglomerare, dar si ca, in ciuda faptului ca Guvernul a dat o ordonanta menita sa reduca drumurile si timpul pierdut de contribuabili pe la cozi, pentru depunerea unor inscrisuri, oamenii inca prefera sa mearga la ghiseu. „Desi prin OUG 41/2016 s-au diversificat modalitatile de plata pentru obtinerea documentelor eliberate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti (online prin internet banking, virament bancar, mandat postal, plata la Trezorerie, plata direct la ghisee), se constata ca cetatenii prefera, in continuare, plata in numerar la ghiseu, ceea ce duce la cresterea timpilor de lucru”, se arata in comunicatul Prefecturii.

La nivel de masuri luate in vederea reducerii timpului de asteptare la ghiseu, se enumera, printre altele, inceperea procedurilor pentru ocuparea a 16 posturi vacante, prin concurs, un sistem de eliberare de bonuri de ordine, dar si demararea procedurilor in vederea folosirii unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor eliberate de acest Serviciu.

–––––

Insa, din pacate, acesta a fost tabloul trist vizibil, la primele ore ale zilei de joi, in fata cladirii Serviciului de Inmatriculari din Pipera.

De teama sa nu piarda mai mult de o zi libera pe care unii se vad nevoiti sa o ceara de la munca, unii oameni aleg sa vina sa se aseze la coada cu ore bune inainte de a incepe programul angajatilor institutiei cu pricina, doar pentru a se asigura ca-si rezolva problema si isi vad masina inmatriculata sau permisul eliberat/preschimbat.

Fotografii graitoare cu cozile formate in prima parte a acestei zile a postat pe pagina sa de Facebook jurnalistul Dorin Chiotea. Insa trebuie amintit faptul ca situatia nu e, din pacate, singulara, si in vara inregistrandu-se imagini similare in zona ghiseelor Serviciului de Permise si Inmatriculari auto.

[youtube]D99UurFX8TM[/youtube]

sursa foto: Facebook/Dorin Chiotea

249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger