AcasăNewsAvertizare de la COTAR: Transportul public de persoane intre Bucuresti si localitatile...

Avertizare de la COTAR: Transportul public de persoane intre Bucuresti si localitatile din Ilfov va fi suspendat

Vesti ingrijoratoare pentru romanii care fac naveta spre Capitala din localitatile invecinate Bucurestiului. Totul dupa ce reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) au anuntat, luni, ca transportul public de persoane intre Bucuresti si localitatile din Ilfov va fi suspendat incepand cu 31 octombrie. Motivul ar fi acela ca „nu mai exista nicio autoritate care sa reglementeze aceasta piata”.

In cazul de fata este vorba despre autobuze si microbuze pe care le folosesc zi de zi in jur de 100.000 de romani care au nevoie sa ajunga in (din) Capitala din (in) localitatile aflate in judetul limitrof, Ilfov, sau invers, pentru ca acolo locuiesc, lucreaza sau invata.

„Au trecut sase luni de la desfiintarea, de catre ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a Autoritatii Metropolitane de Transport. Astfel, atributiile in privinta serviicilor de transport persoane Bucuresti-Ilfov s-au transferat, in subordinea Primarie Capitalei, respectiv la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public. In prezent, nu exista nicio procedura de atribuire pe traseele care fac legatura intre Bucuresti si localitatile judetului Ilfov. (…) Specialistii acestei asociatii, odata cu preluarea regelementarii acestui serviciu, aveau obligatia sa prezinte strategia privind atribuirea licentelor, un studiu de fundamentare, astfel incat operatorii de transport sa isi pregateasca din timp investitiile in flotele auto. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov nu a luat nicio decizie in privinta reglementarilor transportului public de persoane intre Bucuresti si Ilfov si nici nu a rezolvat problema emiterilor de licente pentru acestea”, mai transmit reprezentantii COTAR intr-un comunicat remis luni redactiei.

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger