AcasăNewsCosmarul Ebola! Alerta maxima in America

Cosmarul Ebola! Alerta maxima in America

Autoritatile sanitare americane au ridicat alerta sanitara la cel mai mare nivel, pentru a raspunde mai eficient epidemiei de Ebola.

Liberienii cad morti pe strada, in lipsa unui tratament

Este pentru prima data din 2009 cand aceasta alerta maxima a fost declansata. Ea a fost instituita la acea vreme pentru pandemia de gripa H1N1.

Tratamente experimentale in SUA

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat 932 de morti din totalul de 1.711 de cazuri in cadrul acestei epidemii fara precedent, care afecteaza in special trei tari din Africa de Vest, Sierra Leone, Liberia si Guineea. Americanii isi aduc acasa bolnavii, pentru a-i trata cu „un ser misterios”, ZMapp, produs de Mapp Biopharmaceutical, Inc. si LeafBio din San Diego, si Defyrus Inc. din Toronto, Canada. Misionara americana Nancy Writebol, infectata in Liberia, a ajuns la Atlanta pentru a primi acest tratament. La fel si doctorul Kent Brantly, contaminat tot in Liberia. Presedintele Barack Obama a declarat, insa, ca „este prematur ca medicamentul experimental sa fie trimis in Africa”! Pana acum, nu exista niciun tratament pentru a combate acest virus letal.

In Liberia, mortii sunt lasati in strada

 

Liberia a instituit stare de urgenta din cauza raspandirii virusului. Situatia este una de cosmar. Mortii zac in strada, uneori dusi chiar de rude, ca sa ne fie puse in carantina. Centrele medicale si focarele de epidemie sunt pazite de armata, ca sa nu fuga bolnavii. Iar bolnavii fug din cauza ca se tem de militari mai tare decat de virus. Exista rapoarte ca oameni inarmati au otravit fantanile din Noua Georgie, Liberia, pentru a-i ucide pe rezidentii din comunitatea Margibi. Cel putin 16 persoane se pare ca au murit otravite, ci nu de virusul Ebola.

 

author avatar
Adina Mutar
481 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger