AcasăNewsCoreea de Nord se pregateste pentru al treilea sau test nuclear

Coreea de Nord se pregateste pentru al treilea sau test nuclear

Coreea de Nord este pe punctul de a finaliza pregatirile in vederea efectuarii unui nou test nuclear, la baza Punggye-ri din nord-estul tarii, al treilea dupa cele din 2006 si 2009, au anuntat sambata surse oficiale la Seul, citate de Kyodo.

La Tokyo, oficialitati guvernamentale de rang inalt au ajuns la aceeasi concluzie. ‘Intelegem ca acest test poate fi organizat oricand’, a indicat o sursa oficiala nipona care a optat pentru anonimat. Din punct de vedere tehnic, acest test ar putea avea loc in urmatoarele doua saptamani, a indicat ziarul sud-coreean Chosun Ilbo, care reia o sursa guvernamentala de la Seul.

Conform unor fotografii realizate din satelit, au fost sapate noi tuneluri la Punggye-ri, unde au fost aduse mari cantitati de nisip si pamant, care ar putea fi folosite la efectuarea unui test nuclear. Conform ziarului sud-coreean, gramezile de nisip si pamant au disparut generand ipoteza plasarii dispozitivului nuclear in interiorul tunelurilor.

Cei mai multi analisti politici si militari americani considera ca esecul recentei lansari a unei rachete de catre Coreea de Nord – despre care Washingtonul sustine ca ar putea transporta focoase nucleare iar Phenianul insista ca proiectilul urma sa plaseze pe orbita un satelit de observare terestra – dar si umilinta la care a fost supusa RPDC la nivel international ar putea determina regimul comunist nord-coreean sa testeze o noua racheta nucleara.

author avatar
Ciprian Purice
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger