AcasăNewsCopilul studentei criminale, Carmen Bejan, condamnat la puscarie

Copilul studentei criminale, Carmen Bejan, condamnat la puscarie

sursa foto: romaniatv.net

Fosta studenta la Medicina Carmen Bejan, condamnata la 20 de ani pentru omor, urmat de  transarea victimei, s-a casatorit, ieri, la Penitenciarul Arad, cu fostul traficant de droguri Claudiu Satran, eliberat la 27 martie. Copilul lor se va naste in luna mai, tot in puscarie.

Magistratii au respins cererea asasinei Carmen Bejan, in care aceasta solicita intreruperea pedepsei pentru a aduce pe lume copilul conceput cu Claudiu Satran

Povestea de dragoste dintre cei doi a inceput in penitenciar, la insistentele lui Claudiu Satran. Intr-una din scrisorile lui, adresata detinutei, acesta chiar i-a sugerat sa ramana insarcinata, mizand astfel pe intreruperea pedepsei, pentru a naste in libertate.

Un truc esuat

Claudiu Satran

Carmen Bejan a acceptat propunerea, in cele din urma, si a solicitat conducerii penitenciarului dreptul la intalniri intime, prima consumandu-se in luna august 2011, cand ar fi ramas gravida. Dupa ce a avut certitudinea sarcinii, femeia a adresat Tribunalului Arad o cerere de intrerupere a pedepsei pe timp de un an, pentru nasterea copilului si ingrijirea acestuia. Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au sustinut ca exista toate conditiile pentru a naste in stare de detentie si, mai mult, sunt asigurate camere speciale pentru mamici, pentru ingrijirea nou-nascutilor. Ca atare, solicitarea a fost respinsa atat de Tribunalul Arad cat si de Curtea de Apel Timisoara, sentinta ramanand definitiva.

La latitudinea judecatorilor

Din punct de vedere legal problema este rezolvata, dar lumea incepe a se scinda. Unii sustin ca masura adoptata de justitie este intemeiata. Atunci cand a acceptat sa nu isi ia masuri elementare de prevenire a sarcinii, femeia stia la ce se expune, inclusiv la refuzul autoritatilor de a-i permite sa nasca si sa-si ingrijeasca viitorul copil in libertate. Ceilalti spun ca este o lipsa crasa de intelegere din partea judecatorilor. Pentru faptele ei, Carmen Bejan a fost deja pedepsita prin privarea de libertate pentru mult timp. Dar de aici si pana la a pune un stigmat si pe capul unui prunc nevinovat este cale lunga. Un copil nascut in penitenciar va fi definitiv marcat de acest handicap si va fi greu de recuperat.

Avocata Paula Iacob se declara uluita de decizia magistratilor, in cazul „studentei criminale”:

„E un atac la dreptul de viata al copilului!”

Cunoscuta avocata Paula Iacob s-a declarat ieri uluita de decizia magistratilor din Timisoara si a dezvaluit, in exclusivitate pentru „National”, ca „studenta criminala” ar mai avea o singura sansa: sa invoce un alt articol din lege pentru a solicita intreruperea pedepsei.

Paula Iacob

Potrivit Codului de Procedura Penala, de intreruperea pedepsei cu inchisoare sau detentia pe viata beneficiaza orice „condamnata care este gravida sau are un copil mai mic de un an”. „Copilul condamnatei Carmen Bejan are dreptul sa se nasca intr-o maternitate, nu intr-un spital-penitenciar. Se stie ca starea psihica a mamei afecteaza foarte mult dezvoltarea copilului, ce vine, si-asa, pe un fond tarat, cu o mama ce va sta multi ani in inchisoare. Faptul ca magistratii nu au tinut cont de prevederile Codului de Procedura Penala si au respins recursul mi se pare un atac la dreptul la viata al copilului nenascut”, a declarat cunoscuta avocata Paula Iacob, pentru „National”. Paula Iacob crede ca ar mai exista o singura sansa pentru „studenta criminala”.  „Daca cererea respinsa a fost facuta in baza articolului care se refera la condamnata gravida, Carmen Bejan ar mai avea o varianta. Sa solicite in instanta intreruperea pedepsei din nou, insa nu pentru ea, ci pentru copilul ei. Exista un alt punct, care se refera la faptul ca un condamnat poate obtine intreruperea pedepsei, daca un membru al familiei sale se afla in pericol. Iar aici vorbim despre copil”, a explicat avocata.

Pentru ei s-a putut!

Victor Athanasie Stanculescu, Omar Hayssam si Serghei Gorbunv sunt doar cativa dintre infractorii acuzati de fapte deosebit de grave care au beneficiat de blandetea legii.

Victor Athanasie Stanculescu

Condamnat la 15 ani de temnita, pentru omor deosebit de grav, in dosarul Revolutiei de la Timisoara, fostul general Stanculescu a solicitat intreruperea pedepsei, pentru a-si rezolva problemele de sanatate. Dupa un an de libertate, el s-a intors la penitenciar si, pentru ca a avut un comportament exemplar, el chiar a fost invoit ulterior, pentru a participa la o emisiune Tv in direct.

Serghei Gorbunv

Serghei Gorbunov, care era inchis pentru tentativa de omor si avea de ispasit o pedeapsa de 15 ani, a fost ajutat sa „evadeze” chiar de catre magistrati. El a cerut intreruperea pedepsei invocand faptul ca trebuie sa se trateze, deoarece ii aparusera niste bube pe corp si ave aprobleme la un ochi. Plecat „la spital”, Gorbunov a disparut fara urma, fiind prins intamplator, dupa ce a fost suspectat ca ar fi comis atacul armat de la casa de schimb  valutar din Brasov.

Omar Hayssam

O alta „vedeta” este Omar Hayssam, care s-a „evaporat” din tara dupa ce judecatorii l-au lasat in libertate, ca sa-si trateze mai multe boli.

Andrei Coman / Narcis Voica

[poll id=”239″]

author avatar
National
1.404 afisari

3 COMENTARII

  1. Copilul n-are nicio vina dar nici ei nu trebuie sa-i dea drumul. Ar merita inchisoarea pe viata!

  2. foarte bine cand va naste sa dea copilul spre adoptie ce ar putea invata de la mama lui sa omoare oameni si sa se prostitueze ce o tot vaitati atata daca va omora si voua pe cineva drag o mai jeleati atata? sa plateasc cu varf si indesat pentru ce a facut mai era si studenta la medicina asa invata ea la facultate in loc sa-i trateze de boli sa le ia viata?

  3. nu este normal ca un copil sa suporte neghiobiile parintilor, dar avind in vedere ca mama sa este o criminala, ea individa trebuie sa stea acolo unde ii este locul. domna/tovarasa paula iacob (avocata) ar trebui sa taca si spuna de ce au introdus in legi chichite sau drepturi da a se regula in inchsoare pentru infractori periculosi. unde l-a cunoscut pe individul sot, cine a apreciat comportamentul individei pentru a ajunge in camera intima?. toavarasa paula iacob sa-si traiasca sanatoasa batrinetile si sa ne lase cu ideile sale. sa mearga sa apere drepturile la CUTU-CUTU.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger