AcasăNewsCopilul aruncat din taxi de mama sa ar putea ajunge in custodia...

Copilul aruncat din taxi de mama sa ar putea ajunge in custodia tatalui

(foto: rtv.net)

In cazul in care va avea posibilitati materiale, tatal va fi cel care va primi custodia copilului care, joi, a fost aruncat dintr-o masina, chiar de propria-i mama.

(foto: rtv.net)

Copilul care, joi dupa-amiaza, a fost aruncat de mama sa dintr-un taxi ar putea ajunge in grija tatalui, acest lucru urmand sa aiba loc doar dupa o evaluare facuta de cei de la Protectia Copilului.

„Tatal copilului a contactat reprezentantii spitalului si si-a manifestat intentia de a veni azi la Bucuresti. Reprezentantii Directiei Generale pentru Protectia Copilului vor tine legatura cu familia extinsa si, in functie de rezultatul evaluarii, daca tatal are posibilitati materiale si isi asuma ingrijirea copilului, ar putea primi custodia copilului”, a declarat Elena Tudor, director la DGPC, citata de rtv.net.

In functie de evaluarile medicilor, mama care si-a aruncat copilul din masina ar putea primi chiar interdictia de a-si mai vedea fetita.

„Depinde foarte mult de rezultatele evaluarilor medicilor. Exista posibilitatea sa nu fie doar decadere din drepturi, ci de-a dreptul interdictie”, a precizat Elena Tudor.

Conform politistilor, mama care a recurs la gestul socant nu se afla la o prima tentativa de a-si ucide copilul, aceasta incercand, cu doar o zi inainte, sa ii dea fetitei alcool. Ulterior, femeia originara din Oradea a urcat intr-un tren si a venit in Bucuresti pentru ca, pe podul Grant, sa deschida portiera taxiului in care se afla, si sa-l arunce in strada.

Copilul a fost transportat cu ambulanta la Spitalul „Marie Curie” cu traumatism cranio-cerebral minor.

„La fata locului am gasit-o pe mama cu bebelusul in varsta de aproximativ o luna si jumatate in brate. La o prima evaluare starea copilului nu era grava, prezenta doar un traumatism cranio-cerebral minor. Mama nu a permis medicilor ca bebelusui sa fie examinat in amanuntime motiv pentru care am stabilit, impreuna cu colegii de la Politie ca amandoi sa fie transportati la Spitalul Marie Curie. Pentru faptul ca mama nu a dat voie personalului ambulantei sa examineze copilul releva faptul ca ar putea avea o suferinta psihica”, a declarat Bogdan Oprita, reprezentant SMURD.

author avatar
Ionut Zgimbau
402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger