AcasăNewsCopilotul unui avion etiopian, arestat dupa ce a deturnat aeronava, aterizand pe...

Copilotul unui avion etiopian, arestat dupa ce a deturnat aeronava, aterizand pe un aeroport din Geneva!

Un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba – Roma, a fost obligat sa aterizeze pe aeroportul  din Geneva, dupa ce a fost deturnat chiar de catre copilot, care a fost arestat, a confirmat, luni, politia elvetiana.

Copilotul de nationalitate etiopian – in varsta de 31 de ani, al carui nume nu a fost facut public, a preluat controlul aeronavei si s-a inchis in cabina in momentul in care pilotul a mers la toaleta. Barbatul a precizat ca se simte amenintat in tara sa si a cerut azil politic in Elvetia, relateaza BBC News. Barbatul a parasit avionul, iesind pe un geam, dupa care a fost arestat. Oficialii companiei aeriene au precizat ca situatia este sub controlsi ca „niciun pasager nu a fost ranit”.

La bordul aeronavei, care a aterizat neplanificat pe aeroportul din Geneva, luni in jurul orei 06.00 (07.00, ora Romaniei) se aflau 200 de persoane. Se pare ca pasagerii nu au stiut ca avionul a fost deturnat, acestia crezand ca sunt la Milano, pana cand au vazut inscriptia aeroportului, care ii anunta ca au sosit la Geneva.

Potrivit informatiilor publicate de cotidianul Tribune de Geneve, avionul a fost deturnat in timp ce se afla deasupra Sudanului. Pasagerii au iesit din avion abia la doua ore de la aterizare, in jurul orei locale 08.00 (09.00, ora Romaniei), ei fiind inconjurati de zeci de politisti, mai noteaza sursa citata.

Foto: bbc.co.uk

author avatar
Alina Costache
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger