AcasăNewsCopiii mor, politicienii trancane

Copiii mor, politicienii trancane

Saffie Rose Roussos avea doar opt ani

In cursul zilei de ieri, bilantul masacrului de luni seara de la Manchester Arena, la putin timp dupa sfarsitul concertului cantaretei pop Ariana Grande,  era 22 de morti si 59 de raniti. Statul Islamic a revendicat atacul. Un nou prilej pentru liderii lumii sa iasa la rampa, promitand ce nu fac niciodata, in timp ce oamenii de rand isi numara mortii.

Saffie Rose<br >Roussos avea<br >doar opt ani

ISIS se afla in spatele atacului de luni, se arata intr-un comunicat oficial al agentiei de propaganda a gruparii jihadiste, Amaq. In comunicatul publicat de ISIS via unul din canalele sale de comunicare pe retelele sociale (Telegram), teroristii precizeaza ca ”unul din soldatii califatului a plasat o bomba in interiorul unde s-au adunat crestinii din Manchester”. Gruparea terorista a amenintat si cu alte atacuri.

De precizat ca ISIS nu a oferit alte detalii si nici nu a evocat un ”martir”. Ieri, politia din Manchester a confirmat arestarea unui barbat de 23 de ani, in sudul orasului, care are legaturi cu atentatul terorist. Ulterior, au fost anuntate alte doua  arestari. ”Politia din Manchester a efectuat doua arestari, una in Whalley Range, alta in Fallowfield, unde a avut loc o explozie controlata, care fac parte din investigatii”, au comunicat fortele de ordine. Autorul atentatului, un kamikaze, a murit dupa ce si-a detonat incarcatura exploziva.

Cu o zi înainte<br >Georgina<br >Callander 18 ani<br >îi scrisese Arianei<br >Grande Atât de<br >nerăbădătoare<br >să te văd mâine

Tot ieri au fost publicate numele primelor victime identificate: Saffie Rose Roussos, o fetita de opt ani din Lancashire, si Georgina Callender, o tanara de 18 ani care studia la Runshaw College. In urma exploziei care a avut loc la orele 22.30 in foaierul Manchester Arena, o sala ce poate gazdui 21.000 persoane, au urmat scene de groaza si busculada, mai ales ca fanii Arianei Grande sunt in mare parte adolescenti si copii. Martorii au relatat imagini de cosmar cu bucati de trupuri sfartecate si sange peste tot. Ariana Grande, Nicki MInaj, Taylor Swift, Katy Perry au postat pe retelele sociale mesaje de condoleante si de solidaritate. La fel si Vincent Kompany, capitanul Manchester City, dar si numeroase personalitati ale fotbalului britanic, intre care si antrenorul Manchester United, Jose Murinho

Corul bocitoarelor cu gulere albe

”Acest atac dovedeste o lasitate teribila, tocmai pentru ca a tintit copii si tineri nevinovati”, a declarat ieri premierul Theresa May, care a precizat ca politia  l-a identificat pe cel ce a detonat incarcatura explozibila, ”dar nu-i poate dezvalui identitatea deocamdata”. Multi raniti se ”zbat intre viata si moarte”, a subliniat May, adaugand ca suspenda campania electorala pentru alegerile din 8 iunie. Familia regala si-a exprimat ”profundele condoleante” ”tuturor care au fost afectati de acest tragic eveniment”. Aflat la Betleem, Donald Trump a condamnat atacul savarsit de niste ”ratati malefici”. Angela Merkel si-a exprimat ”tristetea” si ”oroarea”, dupa atentatul de la Manchester, ”care ne va determina si mai mult sa colaboram cu prietenii britanici impotriva celor de comit acte atat de inumane”. Apoi Emmanuel Macron, care a adresat ”condoleante britanicilor”. Mai sec, Vladimir Putin s-a declarat ”pregatit sa dezvolte cooperarea antitero cu Marea Britanie, dupa acest atentat cinic si inuman”. La Bruxelles, drapelele UE au fost in berna. Si acolo o sa si ramana, cata vreme puternicii lumii joaca v-ati ascunselea cu ISIS.

Sotia  si fetele lui Guardiola erau in sala

Printre cei care au scapat din infernul din Manchester Arena s-au numarat si sotia si cele doua fete ale lui Pep Guardiola, antrenorul echipei de fotbal Manchester City. Cristina Serra si cele doua fete ale cuplului, Valentina si Maria, ”sunt bine si in afara oricarui pericol”, precizeaza presa spaniola. ”Fireste, au traiat momente de teroare si sunt socate, la fel ca  toata lumea care a asistat la concert”, noteaza Mundo Deportivo. Informatie confirmata si de cotidianul Marco. Clubul Manchester a fost de altfel printre primele care au reactionat in semn de compasiune fata de victimele atentatului si familiile lor:  „Cu o enorma tristete  am aflat de teribilele evenimente de la arena. Inimile noastre sunt langa cei afectati „, se arata intr-un comunicat aparut pe contul de twitter.

 

author avatar
Tudor Borcea
402 afisari

1 COMENTARIU

  1. E deja mult prea patetic ce se -ntamplă in lumea politică prin cea nenorocită de reificare s-a pierdut intreg spiritul uman.Şi acum ce :ne mancam noi intre noi…de declaratii compătimitoare suntem satui pana peste cap, la fel si de zambete false din noblete date.Vrem o actiune in forta o data pentru totdeauna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger