AcasăNewsControlorii de trafic aerian nu renunta la greva generala

Controlorii de trafic aerian nu renunta la greva generala

Discutiile desfasurate in preziua anuntatului protest al sindicalistilor ROMATSA nu au dus la rezultatul sperat de catre acestia din urma, de vreme ce reprezentantii ATSR au anuntat ca nu se va renunta la greva generala programata pentru 30 mai.

„Exista sanse destul de mari (…) ca aceasta greva sa se poata opri intr-un interval de timp relativ scurt (…) este vorba, probabil, de o ora, doua ore”, a precizat Gabriel Tudorache, fara ca liderul sindical sa poata preciza un interval-limita.

Sunt invocate 50 de revendicari si „multe aspecte si puncte pe care trebuie sa le discutam cu Consiliul de Administratie”, a mai adus in discutie liderul de sindicat, adaugand ca „nu exista nicio posibilitate ca acest aspecte sa fie rezolvate pana la 9 dimineata”.

Asadar, in ciuda faptului ca sindicalistii de la ROMATSA, precum si reprezentantii Regiei au mers, in prima parte a zilei de luni, la sediul Ministerului Transporturilor, pentru a discuta cu ministrul Cuc si a incerca sa se evite, pe ultima suta de metri, intrarea controlorilor de trafic in greva generala si un eventual blocaj pe aeroporturile din tara, in debutul minivacantei de 1 iunie, nu s-ar fi ajuns la un consens.

„Ne cerem scuze fata de pasagerii care si-au planificat vacante in perioada aceasta! Greva noastra nu are nicio legaura cu aceasta perioada de vacanta. E important sa intelegeti ca a inceput demult acest conflict”, a sustinut purtatorul de cuvant al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania.

E important de avut in vedere faptul ca, saptamana trecuta, cand isi anuntasera intentia de a demara acest protest, la aproape doua saptamani dupa greva de avertisment, controlorii de trafic spuneau ca greva generala se va declansa pe termen nelimitat. Protestul ar urma sa inceapa marti dimineata, la ora 9.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger