AcasăNewsControlorii de trafic aerian au fost in greva de avertisment

Controlorii de trafic aerian au fost in greva de avertisment

UPDATE: Greva controlorilor de trafic aerian a luat sfarsit inainte de ora anuntata. Chiar si asa, efectele protestului se resimt inca, in sensul in care sunt intarzieri ale curselor interne, dar si externe care ajung sau pleaca (de) la Otopeni.

Cat ii priveste pe sindicalistii care se ocupa cu controlul traficului aerian, urmeaza negocieri in privinta semnarii noului contract de munca, dupa ce, se stie deja, precedentul a expirat in august anul trecut.

„Credem ca sanse de greva generala… nu se pune problema. (…) Acest contract colectiv de munca se va semna”, a precizat, in urma cu scurta vreme, directorul general al ROMATSA. Oficialul nu a oferit, insa, si o data limita, spunand ca se spera sa se faca acest pas „in cel mai scurt timp posibil”.

––––-

In cazul in care aveti in bilete pentru o cursa aeriana care urmeaza sa plece in cursul acestei zile, e bine sa tineti cont de faptul ca in urma cu doar cateva minute a inceput greva de avertisment a controlorilor de trafic.

Forma de protest, una de avertisment, fusese anuntata inca de zilele trecute, din directia ROMATSA. E important de avut in vedere ca greva se va incheia dupa doua ore, adica la 13, insa ca in tot acest rastimp pot aparea intarzieri la cursele interne si externe, avand in vedere ca pe durata grevei de avertisment se asigura – la nivel de program – doar o treime din zboruri. Exceptie de la aceasta situatie fac cursele umanitare, medicale sau cele de urgenta.

Printre principalele cereri ale controlorilor de trafic se numara suplimentarea numarului personalului, dar si renegocierea contractului colectiv de munca.

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger