Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Control la Spitalul Elias. Ce a anuntat ministrul

Control la Spitalul Elias. Ce a anuntat ministrul

Autor:

Se fac verificari la Spitalul Elias, dupa ce informatii vizand neconformitati in cazul unor materiale sanitare au ajuns la urechile conducerii ministerului Sanatatii.

 

pintea 1 667x500 Control la Spitalul Elias. Ce a anuntat ministrul

UPDATE: Intr-un comunicat de presa, reprezentantii Spitalului Elias transmit faptul ca “achizitia materialelor sanitare implicate s-a facut conform legii achizitiilor publice prin licitatie deschisa”, ca “in procedura de atribuire firma castigatoare a prezentat materiale sanitare conforme cu caietul de sarcini si a cistigat licitatia conform criteriului de atribuire “pretul cel mai scazut”;” si ca “dupa incheierea licitatiei la prima comanda de materiale sanitare firma castigatoare a livrat produse conforme cu caietul de sarcini”, drept urmare “la livrarea comenzilor ulterioare s-au constatat deficiente semnalate administratiei SUU Elias si Biroului Achizitii”, iar “in urma referatelor de neconformitate Biroul Achizitii a reziliat contractul cu furnizorul de materiale sanitare”. Totodata, se transmite ca a fost demarata o procedura de achizitie de urgenta a altor astfel de produse. “Mentionam ca nu am utilizat materiale neconforme care sa puna in pericol siguranta pacientilor. In prezent spitalul nu are alt contract incheiat pentru materialele sanitare implicate. A fost demarata o procedura de achizitie de urgenta, urmand ca in perioada urmatoare stocul de materiale sanitare necesare sa fie acoperit in intregime”, se mai arata in comunicat.

—-

“Ne-am autosesizat in urma aparitiei unor articole legate de utilizarea unor materiale sanitare (…) care nu ar corespunde calitativ. Din primele informatii, stim ca aceste contracte de furnizare a acestor materiale au fost anulate, dar dorim sa vedem exact daca utilizarea acestora nu a pus in pericol siguranta pacientilor”, a explicat Sorina Pintea la Romania TV, inainte de a sublinia inca un aspect: “contractul am inteles ca ca deja a fost reziliat, in urma sesizarilor medicilor”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!