AcasăNewsControl judiciar in cazul barbatului care s-a autointitulat ”adevaratul organizator al protestului...

Control judiciar in cazul barbatului care s-a autointitulat ”adevaratul organizator al protestului diasporei din 10 august”

Urmarind declaratiile facute la un post TV de un barbat care s-a pretins a fi „adevaratul organizator” al manifestarii ce urmeaza sa aiba loc, zilele urmatoare, in Capitala, procurorii de la DIICOT s-au sesizat din oficiu. Si, mai mult decat atat, au luat masuri.

Mai exact l-au plasat sub control judiciar pe respectivul emitent al mesajului instigator la violenta si i-au trasat o serie de obligatii pe care le are de respectat in perioada in care este valabila aceasta masura.

Iata ce se precizeaza in comunicatul DIICOT:

„La data de 07.08.2018, procurorii DIICOT – Structura Centrala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in seara zilei de 06.08.2018, in cadrul unei emisiuni  difuzate de catre un post de televiziune national, a fost prezentat un interviu al numitului OVIDIU GROSU pe parcursul caruia, acesta, care s-a autointitulat ”adevaratul organizator al protestului diasporei din 10 august”, i-a indemnat pe viitorii participanti la manifestare sa recurga la acte de violenta indreptate impotriva integritatii corporale a fortelor de ordine, inclusiv a vietii acestora.

 

Verificarile intreprinse in cauza au relevat faptul ca, inscriindu-se pe aceeasi linie a demersurilor de instigare publica la savarsirea de acte de violenta impotriva reprezentantilor autoritatilor chemate sa asigure desfasurarea in conditii de siguranta a manifestatiei organizate a avea loc in data de 10.08.2018 in municipiul Bucuresti, numitul  Ovidiu Grosu  a indemnat publicul verbal si scris sa savarseasca in conditiile Legii nr.535/2004  infractiuni contra vietii si integritatii corporale a persoanelor, respectiv distrugere.

 

Prin ordonanta din data de 08.08.2018 procurorii DIICOT – Structura Centrala au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Grosu Ovidiu,  pentru savarsirea infractiunii de instigare publica, prev.de art. 332 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu referire la art.32 alin.1 lit.a) si c) din Legea nr.535/2004.

 

La aceeasi data, procurorii DIICOT – Structura Centrala au dispus luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Grosu Ovidiu, pentru un termen de 60 de zile, de la data de 08.08.2018 si pana la data de 06.10.2018, pe durata controlului judiciar inculpatul  urmand sa respecte, printre altele, urmatoarele obligatii:

 

– sa nu foloseasca sisteme informatice ce au conexiunea de date activa (sa nu utilizeze internetul);

 

– sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului de resedinta decat cu incuviintarea prealabila a D.I.I.C.O.T.

 

– sa nu acorde interviuri;

 

– sa nu participe la adunari publice;

 

– sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme;

 

De asemenea, inculpatului i s-a  atras atentia cu privire la faptul ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

 

Cauza este instrumentata  impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Terorism.

 

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei “Vlad Tepes”.

 

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.”

Iata si ce a declarat barbatul:

[youtube]ZXeuWlJDBrc[/youtube]

foto: captura Antena3

author avatar
Andrei Coman
234 afisari

1 COMENTARIU

  1. RECOMAND Xanax 1/zi Anxiar 1/noapte ceai de sanziene jumatate de cana la amiaza plimbari in mijlocul naturii 2 ore susur de râu muzica simfonica la masa. Astfel de manifestatii revolute doar in stat totalitar. Politicienii de azi trebuie sa aibe maturitatea sa traduca ce e de facut dupa un miting obisnuit. Doar pt asta a fost Revolutia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger