AcasăNewsControl intern la DIICOT pe dosarele miliardarilor

Control intern la DIICOT pe dosarele miliardarilor

Inspectia Judiciara a declansat, ieri, un control de proportii la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, verificarile avand in vedere dosarele miliardarilor in care sunt instrumentate infractiuni economico-financiare.

Dosarele miliardarilor Ioan Niculae (foto) si Ovidiu Tender, vizate de controlul Inspectiei Judiciare

Sunt vizate, in special, dosare economice, cu prejudicii imense. In dosarele respective ar fi implicate persoane publice precum Ioan Niculae, Ovidiu Tender, Varujan Vosganian si Adriean Videanu.

Dosare pitite  in sertare de cinci ani

Controalele efectuate au in vedere, printre altele,  si termenele de solutionare a dosarelor aflate la Serviciul de combatere a infractiunilor economico-financiare din cadrul DIICOT.

Ovidiu Tender

In paralel, inspectorii judiciari efectueaza mai multe controale la nivelul managementului DIICOT, fiind verificate si dosarele care se afla in curs de solutionare de mai bine de cinci ani. Inspectia Judiciara face verificari, dupa ce au aparut informatii conform carora la nivelul conducerii DIICOT ar fi fost facute mai multe „interventii”. Intr-una dintre acestea este vorba despre Ioan Niculae, care i-ar fi cerut fostului procuror sef al DIICOT Alina Bica, prin intermediul mai multor persoane, sa tergiverseze solutionarea dosarului sau, astfel incat faptele de care este acuzat sa se prescrie. Potrivit DNA, unul dintre intermediarii intre omul de afaceri Ioan Niculae si Alina Bica este chiar ministrul Liviu Dragnea. Alina Bica ar fi primit de la Ioan Niculae 3,5 milioane de euro. O alta situatie este cea a omului de afaceri Ovidiu Tender, care i-ar fi cerut Alinei Bica sa il ajute sa-si construiasca apararea in asa fel incat sa aiba castig de cauza intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti si care fusese instrumentat de procurori DIICOT. Reamintim ca, in 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

author avatar
Nicole Ionescu
865 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger