AcasăNewsControale la taximetristii de la Gara de Nord si din zona aeroporturilor:...

Controale la taximetristii de la Gara de Nord si din zona aeroporturilor: zeci de amenzi!

Zi deloc usoara pentru unii dintre taximetristii aflati in zona Garii de Nord din Capitala, precum si din preajma aeroporturilor internationale – atat cel din Otopeni, cat si din patru mari orase ale tarii. Politistii le-au luat la verificat autoturismele si documentele.

Actiunea de marti face parte dintr-o serie de verificari pe care politistii din cadrul Inspectoratului General le fac in aceasta perioada. Si, dupa cum multi se asteptau, controalele din ziua precedenta nu au fost lipsite de urmari: in cateva ore au fost verificate 185 de masini care ruleaza in regim de taxi, fiind constatate o multime de abateri, motiv pentru care amenzile au curs garla. In total, au fost 81 de sanctiuni contraventionale aplicate, insumand 11.195 de lei.

Concret, politistii de la Transporturi, care au luat la puricat zona de taxiuri de la Gara de Nord, precum si pe cele din apropierea aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Bacau si Iasi, cu scopul de a verificare legalitatea activitatii de taximetrie, au dat 74 de amenzi „pentru abateri prevazute de O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice si 7 pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere”, dupa precizeaza reprezentantii IGPR, meircuri, intr-un comunicat. Politistii mentioneaza, totodata, ca astfel de actiuni de control in domeniul transportului public de persoane vor continua si in perioada urmatoare.

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger