AcasăNewsContracte de 400 de milioane de euro pentru firma lui Nelu Iordache...

Contracte de 400 de milioane de euro pentru firma lui Nelu Iordache

Milionarul Nelu Iordache stie sa faca oferte avantajoase

In timp ce aproape 20 de firme cer deschiderea procedurii de insolventa sau declararea falimentului firmei Romstrade, compania controlata de omul de afaceri Nelu Iordache castiga licitatii publice pe banda rulanta, obtinand recent contracte de aproape 400 de milioane de euro.

Milionarul Nelu Iordache stie sa faca oferte avantajoase

Compania de constructii a milionarului Nelu Iordache, care detine si Blue Air si are o avere estimata la peste 100 de milioane de euro, a fost asaltata cu procese la Tribunalul Giurgiu, judet in care este inregistrata. Aproape 20 de societati comerciale acuza faptul ca Romstrade SRL intarzie de luni intregi platile, motiv pentru care au solicitat fie deschiderea procedurii de insolventa, fie declararea falimentului Romstrade.

Compania Romstrade va turna asfalt de 258 de milioane de euro in Otopeni

Acest lucru nu pare sa afecteze prea mult activitatea companiei lui Nelu Iordache, intrucat aceasta a reusit, intr-un timp relativ scurt, sa obtina contracte „grase” din bani publici. Saptamana trecuta, Romstrade a castigat o licitatie pentru proiectarea si modernizarea si reabilitarea unor drumuri  judetene din Bistrita Nasaud si Maramures in valoare de 128 de milioane de euro.

Mai multe societati, printre care si „Administrare Cazare Cantine” SA, au cerut in instanta declararea falimentului firmei Romstrade

Tot pentru reabilitarea unor drumuri judetene Romstrade a castigat alte 10 milioane de euro. De aceasta data, in Giurgiu, judetul in care i-a fost ceruta in instanta declararea falimentului.

Cireasa de pe tort a venit insa de la Primaria Otopeni, care a oferit companiei Romstrade si unei firme partenere, Arcadia Engineering SRL, un contract de 258 de milioane de euro. Pentru un sfert de miliard de euro, consortiul trebuie sa modernizeze 54 de kilometri de drumuri aflate pe raza orasului Otopeni, sa se ocupe de iluminatul stradal, sa extinda reteaua de alimentare cu apa, sa monteze hidranti si sa optimizeze reteaua de canalizare.

De proiectare se va ocupa Arcadia Engineering, iar de realizarea proiectului – Romstrade, care poate subcontracta lucrarile. In mod bizar, la licitatia organizata de Primaria Otopeni s-a prezentat doar tandemul Romstade-Arcadia, iar singura oferta a fost considerata „cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”.

Dan Bratu

author avatar
eNational
1.501 afisari

2 COMENTARII

  1. Noi ne zbatem in saracie si altii se scalda in bogatie, facuta prin necinste. Si nimeni nu le face nimic. Doar ii inchid 1-2 luni, apoi sunt eliberati si se intorc la banii lor. De ce nu li se confisca averile?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger