AcasăNewsContabila sefa de la "Victor Babes"- acuzata ca a furat 150.000 de...

Contabila sefa de la „Victor Babes”- acuzata ca a furat 150.000 de euro din banii spitalului!

Contabila sefa a Spitalui „Victor Babes” din Capitala, Anisoara Barbulescu, a fost arestata preventiv. Femeia este acuzata de delapidare, fals si uz de fals. Paguba se ridica la peste 150.00 de euro. Decizia poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Magistratii Judecatoriei Sector 3 Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele contabilei. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema au cerut, miercuri, arestarea preventiva a Anisoarei Barbulescu, „pentru delapidare (103 fapte), fals material in inscrisuri oficiale (156 de fapte) si uz de fals (156 de fapte)”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Public.

Barbulescu este acuzata ca, in perioada ianuarie-septembrie 2012, in calitate de contabil sef in cadrul Biroului financiar contabil al unui spital din Bucuresti, „si-ar fi insusit din veniturile institutiei, in mod repetat, suma de 672.416 lei”. Procurorii sustin ca femeia nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, impreuna cu foile de varsamant aferente, pentru ca apoi sa fie depuse la trezorerie in contul spitalului. Mai mult, ar fi ridicat sume de bani din contul institutiei, in baza unor file CEC, depunand ulterior fie sume mai mici, fie nedepunand suma ridicata.

Totodata, Barculescu este acuzata ca, dupa ce spitalul a inceput verificarile in cazul sau, ar fi instrainat doua terenuri si doua apartamanete pe care le avea, „ingreunand astfel posibilitatile de recuperare a prejudiciului”, anunta procurorii.

author avatar
eNational
499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger