AcasăNewsConsumul de droguri incepe de la 13 ani

Consumul de droguri incepe de la 13 ani

Statistica terifianta: practic, nimeni nu ii poate opri pe elevi sa-si procure stupefiantele

Este varsta de debut a consumului de substante psihoactive in randul tinerilor, iar substantele se gasesc usor, avertizeaza Agentia Nationala Antidrog.

Statistica terifianta practic nimeni nu ii poate opri pe elevi sa si procure stupefiantele

“Pe un esantion reprezentativ de elevi cu varsta de 16 ani, cel mai mare procent de adolescenti care au debutat in consum la varsta de 13 ani sau mai devreme se inregistreaza in cazul consumului de inhalante – 1,8%, din totalul respondentilor. Pe locul al doilea, la egalitate, se situeaza adolescentii care au debutat in consumul de canabis, respectiv cei care au debutat la varsta de 13 ani sau mai devreme in consumul de alcool cu pastile – 1,4%, iar pe locul al treilea, se plaseaza debutul inainte de varsta de 13 ani in consumul de noi substante psihoactive (NSP) – 1,3%”, se arata in comunicatul ANA. Cel mai mare nivel al consumului este inregistrat la canabis – 8,1%. Urmeaza noile substante psihoactive cu 5,1%, solventi/ substante inhalante cu 3,6% si cocaina cu 3,3%. Accesul la droguri este facil, adolescentii iau canabisul sau noile substante psihoactive din locurile unde isi petrec timpul liber: discoteci/baruri/cafenele (24,9%), strazi si parcuri(21,6%), dar si de la scoala(9,7%), internet(17%) sau in locuinta dealerului( 14,8%). Fetele consuma mai multe substante sedative si solventi,  in timp ce baietii prefera celelalte tipuri de droguri.

author avatar
Andrei Coman
232 afisari

2 COMENTARII

  1. Trebuie făcuta o lege prin care scolile sa faca lunar prin selecție test antidrog. Asa și in institutii si privat. Odata prinsi dati afara ca la doping sportiv si inscrisi in scoli de tratament. Lupta antidrog e o lupta grea ce cere resurse si oameni f pregatiti.E bine la lupta sa investesti in toate. Cum actioneaza drogul. Daca la alcool acesta odata intrat in sange prin vascularizare sinapsele neuronale incetinesc reflexul gandirea si locomotia in centrii lobului stang din creier, parand a da o stare euforica după 24h e absorbit de ficat deci sangele spălat si 90% esti refacut. La toate tipurile de droguri actiunea se desfășoară prin insutirea nivelului de dopamina asupra sediului placerii din creier undeva in vecinatatea trunchiului cerebral. Acest centru monitorizează plăcerile celor 5 simturi inclusiv orgasmul. Teritoriul placerii consumat prin o doza nu mai are relevanta la acelasi tip de doza ea trebuie intarita ca sa simti acelasi lucru. Ex. daca simti plăcere la sarutul unei fete, vei trebui sarutat de 2 x pt același tip de placere. Parte din structura neuronala arsa nu mai poate fi convinsa de un simplu efect si se ajunge la faza de ardere tehnica a creierului deci la un imediat sevraj. De aici pana la moarte mai e un pas deoarece inima sau creierul cedeaza vascular in urma dozelor ce cresc nivelul acelerator sanguin din corpul drogatului. Nu Drogului! UCIDE! Cel mai ieftin va legumitica! Sa nu credeti ca iau asa si nu se intampka nimic, drogul isi ia viguros partea chiar de prima data!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger