AcasăNewsConsultanta penala la primaria Craiolgutei

Consultanta penala la primaria Craiolgutei

Se configurează un nou dosar penal

Trimisa in judecata pentru luare de mita si spalare de bani, Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, s-a luat in ultima vreme din nou la harta cu procurorii DNA care au anchetat-o.

Se configurează un nou dosar penal

In incercarea de a dovedi cat este de curata si curajoasa, Olguta a dat liber pe facebook la injuraturi impotriva denuntatorului ei, fapt ce a determinat DNA sa solicite instantei de judecata plasarea primarului Craiovei sub control judiciar. Aceasta ar fi, se pare, cea mai mica problema a Olgutei, care, mai nou, risca o noua cercetare intr-un mega dosar privind achizitiile de lucrari si contracte derulate prin Compania de Apa Oltenia.

Condusa de Constantin Mitrita, un apropiat al Olgutei care de altfel l-a si numit in functie, Compania de Apa Oltenia deruleaza contracte de zeci si zeci de milioane de lei. Iar tentatia in fata acestor sume a fost, se pare, mult prea mare pentru a nu se incerca directionarea unor comisioane.

Omul Olgutei

Conform investigatiilor ziarului National, cel putin o parte din banii Companiei de Apa Oltenia si ai Municipalitatii Craiova s-au scurs catre o firma de consultanta si proiectare ce are legaturi directe cu Constantin Mitrita, omul Olgutei Vasilescu. Firma prin care s-au scurs bani se numeste Metropolitan Consulting Properties, fiind detinuta in acte de Nicola Daniela, o fosta angajata de-a lui Mitrita la Hotelul Lido, dar si partenera de afaceri directa cu acesta in cadrul SC Triconf SRL.  In anul 2009, cand ii administra lui Mitrita afacerea cu hotelul Lido pe care acesta il detine in Craiova, Daniela Nicola a infiintat chiar la domiciliul lui Mitrita firma SC Christ Hotel SRL. In anul 2013, cand Lia Olguta Vasilescu era deja primar al Craiovei, firma SC Christ Hotel SRL si-a schimbat denumirea in Metropolitan Consulting Properties SRL.

Dovada că omul Olguţei, Constantin Mitriţă face şi afaceri, dar este şi angajat la stat. Că doar aşa se fac banii, nu?

Odata cu aceasta s-a modificat si obiectul de activitate. Daca inainte firma acorda consultanta pentru afaceri si management hotelului lui Mitrita, dupa 2013, cu denumirea schimbata, se ofereau si servicii de proiectare, dar si publicitate si reprezentare media. Servicii care s-au dovedit foarte necesare Primariei Craiova si Companiei de Apa Oltenia. Caci imediat Metropolitan Consulting Properties SRL a fost contractata Primaria Craiova pentru a efectua…studii de fezabilitate. Asa s-a intamplat in octombrie 2013, cand firma METROPOLITAN CONSULTING PROPERTIES SRL era angajata de Primaria Craiova sa realizeze Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investitii „Extindere retele de canalizare in zona str.Garlesti, artera ocolitoare de Nord. Si astfel, dintr-o organizatoare de petreceri si gestionara a hotelului lui Mitrita, Daniela Nicola a devenit peste noapte partenera Olgutei Vasilescu in planurile de modernizare a Craiovei.

E aparata de spaima DNA-ului

Olguta Vasilescu s-a prezentat, ieri, la Tribunalul Bucuresti (instanta care judeca solicitarea anchetatorilor de punere sub control judiciar) insotita de avocatul Alexandru Chiciu, considerat spaima procurorilor DNA. Alexandru Chiciu a condus Sectia II din DNA si este un adevarat cosmar pentru fostii sai colegi. El este cel care a reprezentat-o pe Elena Udrea si a reusit sa o scape de la ”beciul domnesc”. Dar si tariful acestuia este pe masura performantelor. Chiar, de unde aveti bani sa platiti un asemenea avocat, doamna Olguta? Dupa cum se zvoneste, Chiciu nu prea se ridica de pe scaun fara 20-30.000 de euro.

author avatar
Andrei Coman
1.044 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger