AcasăNewsConstantin Mihalcea, ultimul Cavaler al Ordinului ”Mihai Viteazu”, a murit

Constantin Mihalcea, ultimul Cavaler al Ordinului ”Mihai Viteazu”, a murit

Ultimul Cavaler al Ordinului ”Mihai Viteazul” a murit la varsata de 104 ani. Dupa mai multe batalii pe care le-a castigat pe fronturile adevarate ale ultimului razboi mondial, Constantin Mihalcea a pierdut lupta cu viata.

Constantin Mihalcea, in varsta de 104 ani, s-a stins din viata, ieri si se putea mandri cu faptele sale de eroism, intrucat pe vremea cand era militar si-a scapat camarazii din iadul de la Stalingrad, a vazut moartea cu ochii si a facut cunostinta cu lagarele naziste. Anuntul a fost facut pe site-ul de socializare al Ministerul Apararii Nationale.

”Nu mi-am facut decat datoria. Am facut ceea ce trebuia sa fac. Pentru asta m-am pregatit, asta am facut. Am participat la eliberarea Basarabiei, la trecerea Nistrului si la luptele din Ucraina, de la Bug si Nipru. Am ajuns pana in Crimeea, Caucaz, Istmul Pericop, Krasnodar si stepa Kalmuca, la sud de Stalingrad… am fost prizonier de razboi la nemti in Lagarul “Vistra nr. 8”, de unde am fost eliberat in 1945 de trupele sovietice.”

Asa se prezenta domnul general (rtr.) Constantin Mihalcea acum ceva timp, adaugand ca ”Nu ma consider erou, ci doar un roman care si-a facut datoria“. A devenit Cavaler al Ordinului “Mihai Viteazul” dupa ce, a doua zi de Craciun a anului 1942, cu bateria inconjurata de tancurile sovietice a reusit sa iasa din incercuire, impreuna cu toti militarii din subordine. Distragand atentia ochitorilor de pe tancurile T34, a scos soldatii din fata inamicului, tasnind calare printre tancuri si prin nametii ridicati de viscolul siberian.

author avatar
Ramona Feraru
338 afisari

1 COMENTARIU

  1. oare ce pensie avea acest erou comparativ cu generalii ce au iesit la pensie zilele trecute? ha? ia scrieti dragi ziaristi , nu de alta dar sa stie romanii !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger