AcasăNewsConstantin Buzoianu l-a angajat la CSA pe asociatul fiului sau

Constantin Buzoianu l-a angajat la CSA pe asociatul fiului sau

Constantin Buzoianu le-a dat aviz sotilor Preotu pentru a preda in cadrul IMA

„Dumnezeul asigurarilor” are un suflet mare. In timp ce feciorul lui facea bani pe spatele Omniasig, el le-a dat o paine de mancat prietenilor acestuia din fondurile europene,  in cadrul unui institut subordonat CSA.

Constantin Buzoianu le-a dat aviz sotilor Preotu pentru a preda in cadrul IMA

Prietenul la nevoie se cunoaste, zice proverbul din batrani. Iar daca la mijloc sunt banii altuia, e pacat sa nu dai o felie din „cascaval” celor apropiati.

Catalin Nardi Preotu si Sorin Buzoianu au infiintat firma de asigurari „Just Claims”, societate care, potrivit datelor oficiale, nu a desfasurat activitati comerciale

Constantin Buzoianu, seful Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor (CSA), pare sa nu uite de cunoscuti atunci cand este loc pentru toata lumea.

CSA a infiintat in urma cu trei ani Institutul de Management in Asigurari (IMA) –  proiect POS DRU pentru specializarea persoanelor care lucreaza in asigurari si pregatirea celor care vor sa lucreze in acest domeniu.

Reporterii „National” au descoperit ca, printre lectorii platiti sa impartaseasca invataceilor din tainele asigurarilor, se afla si avocatul Catalin Nardi Preotu, fost asociat al lui Sorin Buzoianu, fiul jupanului de la CSA.

Afaceri de familie

Doina Preotu este reprezentant legal al companiei Omniasig, unde Buzoianu a fost consilier al directorului general

Catalin Preotu si Sorin Buzoianu au infiintat in octombrie 2007 SC „Just Claims” SRL, alaturi de un al treilea asociat, Florin Ardelean, firma avand obiect de activitate… asigurarile.  Desi din datele oficiale reiese ca respectiva firma nu a desfasurat activitati comerciale, iar in tot acest timp nu a depus vreun bilant contabil, conform datelor de la Ministerul Finantelor Publice,  ultima data cand s-au efectuat schimbari in cadrul societatii a fost anul acesta, pe 8 iunie.

Revenind la afacerea IMA, intrucat fondurile erau suficiente,  in schema a intrat si Doina Preotu, sotia lui Catalin, aceasta fiind avizata de CSA sa predea cursuri in cadrul institutului. Totusi,  Doina Preotu nu este doar „sotia prietenului lui Buzoianu jr.”, ci si reprezentant legal si director al Directiei Juridice al companiei Omniasig. Adica firma la care Buzoianu a lucrat in calitate de consilier al directorului general pana in momentul in care a fost numit sef la CSA.

author avatar
Narcis Voica
1.798 afisari

5 COMENTARII

  1. In 7 iunie 2012, au fost amendate persoanele din conducerea a 5 companii de asigurari de catre CSA.La scurt timp dupa comunicarea sanctiunii de catre CSA, dl. Buzoianu a propus consiliului CSA revocarea sanctiunii aplicate presedintelui Omniasig – Mihai Tecau.Credeti ca a fost publica acea decizie de revocare a amenzii?Raspunsul este NU.Credeti ca au fost si altii carora le-au fost revocate deciziile de amendare? Raspunsul este NU.Care au fost motivele acestei exceptii?Doar preacinstitul presedinte Buzoianu stie.Ar fi interesant sa adresati o astfel de intrebare catre CSA.Putine persoane cunosc aceasta situatie si f putini va vor spune si adevarul din spatele acestei decizii.Integrul domn Buzoianu este o reptila ce trebuie decapitata de la conducerea CSA.

  2. Stiati ca ANI a inceput cercetarea domnului Buzoianu dupa prezentarea documentelor transmise de catre dvs. in acest ziar?

  3. Mie Buzoianu asta imi inspira muuuulta incredere.Cum sta el asa cu fatuca aia de bunicut bun si balnd, dar in spate este un sarpe cu clopotei de o lacomie si mitocanie nemaintalnita.Felicitari ziarului National pt seria de articole pe aceasta tema.Sunt o multime de cititori curiosi care asteapta aceste informatii pe care dvs. le oferiti in exclusivitate.Bravo!

  4. Cum naiba de toate drumurile si smecheriile din CSA duc invariabil la Omniasig?Oare exista vreo legatura intre dl. Buzoianu si conducerea Omniasig, altele decat relatiile profesionale?Oare deontologia profesionala a domnului Buzoianu nu il face pe acest domn ca atunci cand se barbiereste dimineata si se priveste in oglinda, sa aibe un puseu de constiinta si sa apese mai tare lama aparatului de ras pe „jugulara”?Un astfel de gest ar face mare bine intregii piete de asigurari, dar mai ales asiguratilor romani.

  5. Nu numai la Omniasig: si la ASTRA. In ultimul timp drumurile „bunicutul” duc din ce in ce mai des la ASTRA Asigurari; si asta dupa ce prietenul si colaboratorul lui de la OMNIASIG a fost „demis” anul trecut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger