AcasăNewsConspiratia ONU! Ale cui sunt elicopterele care ataca cu gaz sarin in...

Conspiratia ONU! Ale cui sunt elicopterele care ataca cu gaz sarin in Siria

Carla del Ponte, „unul dintre investigatorii de frunte ai ONU”, dupa cum este prezentata de BBC, a declarat ca exista „puternice si concrete suspiciuni ca rebelii sirieni au folosit gaz sarin”.

Israelienii, din nou in regiunile cucerite in 1967

Declaratia a fost facuta in cadrul unui interviu cu o televiziune suedeza, ca rezultatele oficiale vor fi raportate abia in luna iunie, suspiciunile alea „concrete” nefiind „incontestabile”.

Investigatorii ONU n-au ajuns la fata locului

Desi niciun investigator ONU n-a ajuns sa-si faca treaba la fata locului, in Siria, asteptand inca sa primeasca aprobare de la Bashar sa intre, Carla del Ponte sustine ca din ceea ce „are” pana acum, „nu sunt evidente ca armata lui Bashar al-Assad a folosit arme chimice”, ci numai rebelii. Si atunci ale cui erau avioanele, elicopterele, din care s-au lansat „containerele”  care au provocat cazurile de intoxicare cu gaz sarin?  Cele mai recente cazuri au fost raportate, cu fotografii si fise medicale, de catre spitalul Bab Alhawa, din Reyhanli, Turcia, la data de 29 aprilie.

 

Victime din Saraqib (Idlib), unde, la 29 aprilie, s-a atacat din elicopter cu gaz sarin

Victimele proveneau din Saraqib, provincia Idlib. Citam de pe site-ul spitalului: „Au fost internati la Urgenta sase pacienti expusi la arme chimice, sarin, lansat din elicoptere in Saraqib. Pacientii prezinta urmatoarele simptome: insuficienta respiratorie, dureri abdominale, greata si varsaturi, vedere neclara/mioza,  eritem. Au fost tratati cu atropina, iar unii au fost transferati la alte spitale din Turcia pentru tratament. Doua decese.” Investigatorii ONU ar trebui sa raspunda acum cui cred ca apartianeau elicopterele. Ca Armata Siriana Libera (ASL) nu are niciun aparat de zbor si nici Frontul Al-Nusra (trecuti de SUA pe lista teroristilor) n-a zburat pana acum cu vreun avion capturat.  Comandantul ASL, generalul Salim Idris, considera „raportul” Carlei del Ponte „o provocare la adresa poporului sirian si o mare injustitie”.

Israelul a pus piciorul in Liban

Se poate ca declaratia in avans a Carlei del Ponte sa anunte de fapt ca SUA vor interveni abia in iunie, cand investigatorii ONU isi vor anunta oficial rezultatele. Si e posibil sa intervina impotriva lui Bashar, dar si a „rebelilor” afiliati la al-Qaida, „doi iepuri dintr-o lovitura”! Pana atunci, Israelul are ragaz sa-si puna in aplicare planurile de securizare a frontierelor. Deja a efectuat doua raiduri aeriene in Siria si a intrat pe teritoriul Libanului vreo sapte kilometri, in regiunea Fermelor Shebaa.

author avatar
Adina Mutar
1.173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger