AcasăNews Consiliul Concurentei propune o metoda prin care se vrea incurajarea denuntarii...

Consiliul Concurentei propune o metoda prin care se vrea incurajarea denuntarii firmelor care incalca legea

Bogdan Chiritoiu

Reprezentantii institutiei in fruntea careia se afla Bogdan Chiritoiu au trimis Legislativului o propunere de reglementare prin care sesizarile in privinta unor ilegalitati, si care, fireste, se dovedesc a avea temei, sa fie „recompensate”.

Mai precis, cei care denunta situatii de incalcare a legii – fie ca sunt angajati ai unei companii sa nu -ar putea primi un procent din cuantumul amenzii pe care o primeste entitatea sanctionata, in limita a o suta de mii de euro. „Propunerea noastra ar fi ca aceia care vin cu o sesizare care se dovedeste corecta dupa aceea, deci cei care ne dau informatii despre incalcarea legii, (…) dupa ce se dovedeste corecta si instanta confirma ca firma a incalcat legea, pot sa primeasca pana la 1% din cuantumul amenzii”, a detaliat Chiritoiu, citat de antena3.ro.

Initiativa, constituita intr-un amendament la Legea statutara a Consiliului Concurentei, urmeaza sa fie supusa aprobarii Parlamentului. In cazul in care se va da unda verde propunerii, institutiei i se va facilita aceasta cale prin care se doreste, practic, incurajarea persoanelor care se gandesc sa denunte anumite nelegiuriri constatate.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger