AcasăNewsCongresul PSD: Victor Ponta a rupt scrisoarea lui Basescu

Congresul PSD: Victor Ponta a rupt scrisoarea lui Basescu

(foto: captura video)

Liderul PSD Victor Ponta i-a raspuns sefului statului la propunerea inaintata cu o zi inainte liderilor USL. In fata delegatilor aflati la Congresul PSD de la Romexpo, sambata dimineata, Ponta a rupt scrisoarea trimisa de Basescu. „N-avem ce negocia si discuta cu Traian Basescu”, a afirmat presedintele social-democratilor.

(foto: captura video)

Liderul PSD a spus ca nu va exista o negociere cu seful statului. „Basescu ne-a facut ieri propuneri pentru ordinea de zi. Am primit si o scrisoare de la domnia sa. Ma rog, n-am citit-o. Am sperat ca scrie ‘demisie’. Nescriind inca ‘demisie’, as vrea, sa-i dam un raspuns lui Traian Basescu”, a spus Ponta, inainte de a rupe respectivul document. „Asta e raspunsul nostru pentru ei. N-avem ce negocia si discuta cu Traian Basescu, nu avem nevoie de minciunile si de propunerile lui otravite”, a mai precizat liderul social-democrat.

Basescu le-a scris vineri liderilor USL -Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin- ca isi va da demisia din functie, daca Opozitia accepta revizuirea Constitutiei si reducerea mandatului presedintelui la patru ani, astfel incat alegerile prezidentiale sa aiba loc in noiembrie 2012, simultan cu cele parlamentare. ”In cazul in care veti accepta revizuirea Constitutiei asa cum ea a fost ceruta prin referendumul din noiembrie 2009, dar si propunerea mea de reducere a mandatului presedintelui la 4 ani, va garantez ca in timp util voi demisiona din functia de presedinte al Romaniei, astfel incat alegerile legislative din noiembrie 2012 sa se desfasoare simultan cu alegerile prezidentiale. Consider ca o astfel de abordare este in masura a da oamenilor politici ocazia sa respecte inscrisul constitutional de la art. 2 din Constitutia Romaniei care precizeaza dreptul de exercitare a suveranitatii nationale a poporului roman prin referendum. in acelasi timp, apreciez ca revenirea la mandatul de 4 ani pentru Presedintele Romaniei este necesara in perspectiva consolidarii deplinei democratii”, a precizat Basescu.

228 afisari

1 COMENTARIU

  1. Omul asta nu este sanatos la cap…cat de mult a fost mediatizata o scrisoare rupta …ca de …nu mai este scrisoarea pierduta acum ne-am modernizat avem o scrisoare rupta…nu imi vine sa cred cati idioti sunt in tara asa si se cred zmei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger