AcasăNewsCongresul PSD - bursa lui Dragnea

Congresul PSD – bursa lui Dragnea

Liviu Dragnea isi va cumpara noi sustinatori pesedisti cu functiile de secretar de stat tinute la sertar

Cei 27 de secretari de stat pusi pe faras de conducerea PSD inca de saptamana trecuta sunt inca in functii. Si acolo or sa ramana pana dupa Congres.

Liviu Dragnea isi va cumpara noi sustinatori pesedisti cu functiile de secretar de stat tinute la sertar

Desi clasica batalie se da pe sefia ministerelor, functiile de secretar de stat sunt de fapt cele mai suculente ”oase”. Acelea din care se roade cu spor nu numai pe persoana fizica ci si pe persoana juridica – respectiv partid. Cele mai destepte filiale din partidul aflat la guvernare stiu foarte bine acest lucru, motiv pentru care se infig la functiile de secretari de stat alocate ministerelor cel mai bine bugetate. Fiind atat de bine cotate, functiile cu pricina constituie si moneda perfecta cu ajutorul careia liderul partidului isi poate cumpara sustinere interna in situatii sensibile – cum ar fi debarcarea propriului guvern sau debarasarea de colegii ingrati, de exemplu  Cum banii pentru investitii si proiecte vin de la ministere iar liderii locali ai partidului de guvernamant sunt cei care decid ce se contracteaza si se misca in judete, este clar de ce esential este sa ai secretari de stat ”de-ai tai” la varful administratiei centrale. Si asta cu atat mai mult cu cat ministrul este un habarnist sau un bicisnic, secretarul de stat fiind acela care invarte totul in minister in astfel de cazuri. Ceea ce ne duce cu gandul si la posibilitatea ca unii ministri sa fi fost alesi incompetenti din start, ca o asigurare in plus ca nu-si vor baga nasul unde nu le fierbe oala. Nu de alta, dar altfel ar fi imposibil de explicat prezenta d-alde Danut Andrusca (un ministru al Economiei incapabil sa-si lectureze cursiv propriile notite), Anton Anton (un ministru al Energiei mandru nevoie mare ca ”s-a intalnit in lift” cu niste investitori) si Valentin Popa (un ministru al Educatiei care s-a dovedit a fi un demn urmas al celebrului Liviu Pop in macelarirea limbii romane) in Guvernul Romaniei.

Viitoarele numiri, valuta forte

Imediat dupa ce ministrii noului Guvern Dancila au invatat pe ce usa se intra in Palatul Victoria, unde este bufetul si cum se ajunge la toalete, Dragnea a decis ca a venit timpul sa-si omeneasca apropiatii cu functii de secretari de stat. Trebusoara care necesita mai intai zburarea din functie a oamenilor pusi de ex-premierii Grindeanu si Tudose, motiv pentru care Dragnea a si anuntat iminenta inlocuire a 27 de secretari de stat (din totalul de 96). Si asta pe motiv ca, vezi Doamne, le-ar fi fost analizata activitatea (in CEx!) si s-a dovedit ca a fost una nesatisfacatoare.  In timp ce filialele din tabara Dragnea isi frecau multumite mainile, sacrificarea secretarilor s-a blocat. Nu definitiv, in mod cert, ci doar pana dupa congresul din martie. Un congres extraordinar ale carui ite vor fi trase, ca de obicei, in modul cel mai ordinar iar o dovada in acest sens este chiar stoparea debarcarii secretarilor de stat pusi de premierii raposati de Dragnea. Acelasi Dragnea care tine acum in ”camara” zeci de functii de secretari de stat care vor fi date la schimb cu sustinerea filialelor la Congres. O sustinere fara de care Liviu Dragnea risca inclusiv debarcarea sa – pentru asta este suficient ca majoritatea delegatilor sa ceara si sa voteze schimbarea statutului in ceea ce priveste alegerea presedintelui. Varianta deloc placuta si care denota odata in plus ca functiile de secretar de stat indeplinesc acum rolul de moneda forte cu care Dragnea ii momeste pe pesedistii indecisi. Asta dupa ce i-a rasplatit deja pe colegii care l-au sustinut cand cu demiterea lui Tudose (cu functii de ministri, secretari de stat si sefi de agentii), ca urmare poate folosi acum locurile de secretari de stat ramase pentru cumpararea de noi aliati interni.

author avatar
Simona Badulescu
1.472 afisari

2 COMENTARII

  1. CUM E CONDUS STATUL MAFIOT.
    Ne amintim amuzaţi de vizita lui Dragnea în SUA, dar mai ales de postura de „şef de sală” în care a apărut în faţa lui Trump, imediat după câştigarea alegerilor de către republican. Desigur, ne mai tulbură şi acum întrebarea: „de unde a plătit cei 800.000 de dolari, pentru a fi primit în cercul atât de restrâns al Puterii americane?”… dar cu adevărat interesant este să aflăm cine l-a invitat şi mai ales cine îi asigură unui infractor condamnat prezența alături de premierul israelian, Netanyahu…Este clar că fiul unui miliţian din Graţia judeţul Teleorman, nu se poate desfăşura atât de lejer în Prima Ligă a „mahărilor” planetari fără un lobby puternic… Ei bine, nebuloasa nu este atât de densă. O investigaţie clasică în cea mai pură manieră jurnalistică e capabilă să ne furnizeze câteva explicaţii satisfăcătoare.Omul cheie, care (din umbră) îi netezeşte o anumită cărare şefului PSD se numeşte Eliott Broidy, acelaşi discret domn, care s-a întâlnit cu ministrul Apărării, Mihai Fifor, la Washington când s-au negociat contractele de înzestrare militară în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari.
    Broidy a fost preşedintele unui uriaş fond de investiţii, Markstone Capital, din fruntea căruia a fost nevoit să demisioneze după ce s-a demonstrat că a dat șpagă un milion de dolari pentru a facilita semnarea de contracte pentru fonduri private de pensii în statul New York. Interesant este şi faptul că Eliott Broidy s-a ocupat cu strângerea defonduri în campania electorală a lui Trump… şi… da, el l-a invitat pe Dragnea la petrecerea de investire a preşedintelui american… Dar cele mai interesante aspecte ale anchetei noastre abia acum prind contur… Alături de Broidy, la Markstone Capital acţiona nimeni altul decât Benny Steinmetz, investitorul de la Roşia Montana, sponsorul acţiunilor oculte ale Black Cube împotriva Laurei Codruța Covesi, judecat în dosarul retrocedării frauduloase „Ferma Băneasa”.
    Şi uite cum se compune puzzle-ul din mai multe piese: unul dintre partenerii de afaceri ai lui Steinmetz este consultantul politic Tal Silberstein,arestat şi el în Israel în luna august pentru corupţi şi participare la grup infracţional organizat.
    Silberstein şi Dan Andronic, fostul soţ al Ancă Alexandrescu – consiliera de imagine a lui Liviu Dragnea –s-au ocupat de comunicarea şi strategia politică a infractorului condamnat, Adrian Năstase şi a celui încă în libertate, Călin Popescu Tariceanu. Să ne amintim că cei doi sunt şi ei cercetaţi în acelaşi dosar Ferma Băneasa. În zilele noastre,alături de Anca Alexandrescu, în efortul de consiliere a liderului PSD se află şi Asaf Eisin, partener de bussines cu Silberstein.
    Şi acum, un alt condiment care dă sens tezei că România a încăput pe mâinile unui sistem ocult cu adânci rădăcini infracţionale internaţionale este faptul că Anca Alexandrescu a fost angajata lui Cristian Burci, un apropiat al PSD şi care a participat (nu se ştie în ce calitate) la Întâlnirea lui Mihai Fifor cu Eliott Broidy de la Washington.
    Revenind la protectorul din umbră al penalului Liviu Dragnea, să remarcăm că Broidy este membru în boardul Coaliţiei evreieşti republicane. Prietenia lui cu Steinmetz este foarte veche, miliardarul de la Roşia Montana investind 10 milioane de dolari în fondul condus de Broidy, Markstone Capital.
    Un remember necesar:
    Steinmetz şi Silberstein sunt anchetaţi în Israel pentru fraudă, spălare de bani, aparteneța la crimă organizată, fiind arestaţi. Investigaţiile sunt legate de afacerile acestora în România.
    Şi acum să ne ocupăm puţin de consultanţii israelieni ai PSD, conduşi de Asaf Eisin, partenerul de afaceri al lui Tal Silberstein, căruia îi ţine locul după ce acesta a fost arestat la Tel Aviv.
    Eisin a fost şi consultantul președinteui Serbiei, Alexandr Vucici, în 2008, unde a lucrat tot cu Silberstein.
    Oare să fie o coincidenţă că inculpatul Sebastian Ghiţă a fugit tocmai la Belgrad, unde i-a oferit în exclusivitate un interviu, nimeni altuia decât lui Dan Andronic?
    Şi cum se face, că de comunicarea PSD se ocupă tocmai Anca Alexandrescu, fosta soţie a lui Andronic,asociatul lui Steinmetz şi al lui Silberstein… Ea s-a mai ocupat de comunicarea foştilor premieri socialişti Adrian Năstase şi Victor Ponta, iar din 2015 a fost angajata lui Burci la Adevărul.
    Cristian Burci apare în dosarul privind finanţarea campaniei lui Mircea Geoană din 2009, finalizată cu condamnarea trezorierului PSD de atunci, Bunea Stancu şi a miliardarului Ioan Nicolae, fost agent al DIE implicat în afaceri cu serviciile secrete israeliene, încă dinainte de 1989.
    Lobby-ul israleian din spatele lui Liviu Dragnea ascunde un interes mai larg: multe companii evreieşti sunt interesate de Fondul Suveran de Investiţii, ideea năstruşnică a lui Dragnea de a grupa toate societățile de stat ale României care sunt pe profit.
    Guvernul condus din umbră de omnipotentul condamnat penal Liviu Dragnea doreşte sa înfiinţeze FSDI (Frontul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii) prin care să poată vinde acţiuni sau active ale unor companii de stat profitabile cum ar fi Hidroelectrica sau Tarom.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger