AcasăNewsCongresul PPE cu incidente: lesinuri, proteste si violenta

Congresul PPE cu incidente: lesinuri, proteste si violenta

Congresul PPE de la Bucuresti nu a fost lipsit de incidente, o tanara lesinand de doua ori si un jurnalist fiind evacuat. In plus, exista si zeci de protestatari.

Peste 2000 de delegati ai Partidului Popular European, dar si 16 sefi de stat si de Guverne, s-au intalnit, miercuri, la Bucuresti, in cadrul Congresului PPE.

Intalnirea nu a fost una lipsita de incidente, o tanara din cadrul staff-ului PPE lesinand de doua ori pe holurile Palatului Parlamentului. In plus, un jurnalist a fost evacuat de agentii de paza. In tot acest timp atat pe holulu Palatului, cat si la porti, zeci de protestatarir scandeaza impotriva presedintelui Traian Basescu si a popularilor.

Printre protestatari se afla, in mod simbolic, si senatorul PSD Ioan Ghise. Potrivit rtv.net demnitarul poarta un tricou alb pe care sunt imprimate urmatoarele mesaje: „7.403.836 Romanians Dismissed Basescu”, pe fata, si „The people are sovereign”, pe spate.

Lucrarile Congresului PPE au inceput de dimineata, prin discursurile de deschidere ale presedintelui partidului, Wilfried Martens, si liderului grupului PPE, Joseph Daul. Totodata, au mai cuvantat si liderii PDL Vasile Blaga si Theodor Stolojan, precum si presedintelui UDMR, Kelemen Hunor.

In cadrul lucrarilor Congresului PPE urmeaza sa vorbeasca si cancelarul german Angela Merkel, presedintele CE Jose Manuel Barroso, dar si presedintele Traian Basescu. Totodata, vor mai lua cuvantul si presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, presedintele APCE Jean-Claude Mignon, premierul spaniol Mariano Rajoy, premierul polonez Donald Tusk, dar si premierul moldovean Vlad Filat.

author avatar
Ionut Zgimbau
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger