AcasăNewsCongresul PNL - Antonescu: Noi, un partid nedezmintit de dreapta, vom da...

Congresul PNL – Antonescu: Noi, un partid nedezmintit de dreapta, vom da votul pentru un prim-ministru de stanga

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, in cadrul Congresului PNL, ca partidul pe care il conduce, desi „nedezmintit de dreapta”, va vota un prim-ministru de stanga, de la PSD. „Acestea sunt, la nivelul cel mai de sus, doar semnele angajamentului unei constructii impreuna”, a spus Antonescu.

„Astazi, in acest Congres, va cer sa desemnam, prin votul nostru, un candidat pentru functia de prim-ministru, care este presedintele Partidului Social Democrat si un candidat al USL si implicit al PNL pentru functia de presedinte al Romaniei, care este presedintele Partidului National Liberal. Sigur ca particularitatea cu totul memorabila a acestor congrese de azi este ca noi, un partid nedezmintit de dreapta, vom da votul pentru un prim-ministru de stanga. Poate si mai spectaculos este ca probabil PSD va investi drept candidat al USL, implicit si al sau, la presedintia Romaniei, un om de dreapta. Acestea sunt insa, la nivelul cel mai de sus, doar semnele angajamentului unei constructii impreuna. Stiu si stiti toti si stiu si ei cate sunt si care sunt diferentele intre noi. Avem nevoie acum insa pentru o vreme sa stam impreuna, sa construim impreuna fiecare cu ce avem mai bun pentru ca suntem doua partide, doua ideologii, dar avem o singura tara care acum si in anii urmatori are nevoie de noi toti”, a declarat Crin Antonescu.

PSD, PNL si PC s-au reunit, sambata dimineata, la Romexpo, in congrese la care urmeaza sa adopte rezolutii privind necolaborarea cu PDL si Traian Basescu si pentru a-i desemna, oficial, pe liderii liberal Crin Antonescu si social-democrat Victor Ponta ca viitori candidati la functiile de presedinte al Romaniei, respectiv prim-ministru.

171 afisari

2 COMENTARII

  1. era normal. Voiculescu, Crin si Ponta l-au invins deja pe basescu. De altfel era normal. Voiculescu l-a suspendat intai pe basescu, iar apoi l-a invins creand USL.

  2. Treaba cu necolaborarea cu Traian Basescu da cam rau, atata timp cat acesta este presedintele Romaniei.
    Creeaza chiar impresia ca USL incearca sa se excluda singura din viata politica.
    Din punctul meu de vedere as dori o opozitie proactiva, constructiva, care sa puna interesul national inaintea interesului de grup, de partid sau electoral.
    Un partid care ar face orice sa ajunga la putere, inclusiv sa lupte impotriva guvernului si presedintelui tarii nu stiu ce sanse electorale are. Intr-o democratie reala si matura, asa ceva nu ar fi posibil!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger