AcasăNewsCongresul american a votat prelungirea crizei din SUA

Congresul american a votat prelungirea crizei din SUA

Congresmenii SUA au amanat pericolul, dar criza ramane

Decizia Congresului SUA in privinta bugetului federal si a pragului de indatorare a declansat un val de entuziasm la Washington si pe pietele internationale, dar analistii avertizeaza ca, de fapt, nu s-a luat nicio masura concreta pentru evitarea intrarii in incapacitate de plata.

Congresmenii SUA au amanat pericolul, dar criza ramane

Congresmenii au adoptat decizia de a ridica pragul de indatorare al SUA, in urmatoarele patru luni (termen – 7 februarie 2014), fara insa a decide si care sa fie acel prag. De asemenea, alesii au decis formarea unei comisii pentru negocierea bugetului (pana pe 15 ianuarie 2014).

Acesta depinde insa de pragul de indatorare, astfel ca, de fapt, cu tot entuziasmul artificial (tipic american, de altfel) creat de aceste asa-zise masuri, practic, Congresul SUA nu a decis nimic concret. Aceasta problema a fost sesizata de numerosi analisti americani. Acestia au avertizat ca guvernul federal mai primeste finantare doar pana in ianuarie 2014, iar asteptata , dar inca necunoscuta majorare a pragului de indatorare doar pana la data de 7 februarie 2014 creeaza riscul unui nou impas financiar major pentru guvernul federal.

author avatar
Arpad Dobre
408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger