AcasăNewsConfuzie totala la Cotroceni

Confuzie totala la Cotroceni

Iohannis crede ca justitia lui inseamna si dreptate

De cateva zile, pare ca in mintea presedintelui s-a instalat o ceata mai grea decat cea de la Londra. Poate o fi fost acolo dintotdeauna, dar nu am vazut-o noi cand a trebuit. Iohannis vorbeste ca si cum nu ar mai distinge rolul de presedinte al Romaniei de cel al unui executant aflat la cheremul altuia. Sau al altora. Confunda rolul de reprezentant al Romaniei, stat egal in drepturi cu celelalte 27 de tari ale UE – deci, poate da si el cu pumnul in masa cand suntem dezavantajati – cu cel de profesoras venit in tabara cu copiii, la Bruxelles, grijuliu sa nu-si supere gazdele si sa nu murdareasca presurile.

Iohannis crede ca justitia lui inseamna si dreptate

Confunda mandatul de cinci ani cu unul pe viata, care, intr-un fel, poate ca i-ar da ceva mai multa larghete sa faca ce vrea. Insa cel mai tare cofunda justitia lui cu notiunea de dreptate si coalitia de la guvernare cu dusmanul Romaniei.

Alt motiv de razboiala

Intrebat, recent, cum isi explica scaderea cu zece procente a increderii romanilor in UE, Iohannis a dat cel mai stupefiant raspuns. „De vina este coalitia PSD-ALDE, care a generat o confuzie generala, dezbaterile interminabile pe justitie si conduita contrara asteptarilor populatiei si ale partenerilor europeni”. Uite, chiar nu ma asteptam la asta, ca PSD sa slabeasca simpatia romanilor fata de UE sub 50 la suta. Mie mi se pare ca iar a confundat lumea reala in care traiesc romanii, cu cea virtuala, in care el se fofileaza tot mai des. Bineinteles ca PSD si ALDE nu au creat nicio confuzie, ea exista doar in imaginatia presedintelui si este doar un alt pretext de a se lupta cu partidele care nu fac sluj in fata lui. Eroarea lui Iohannis este evidenta, confunda rolul de presedinte echidistant cu cel al razboinicului vesnic cu sabia in mana, care are ceva de platit celor care nu-i fac pe plac. In egala masura, confuzia este cu atat mai mare cu cat presedintele vorbeste de o conduita contrara asteptarilor populatiei. Nu pot sa imi dau seama ce a vrut sa spuna, pentru ca asteptarile de care face vorbire se indreapta, de fapt, spre o justitie normala. Iar asteptarile partenerilor europeni, sincer, nu ma intereseaza.

Gata, Dancila e de vina!

Nu vad cum a generat coalitia de guvernare vreo confuzie. A confundat ce cu ce? Pe cine cu cine? Nici romanii nu cred sa-l fi confundat pe Frans Timmermans cu binefacatorul natiunii. Toata lumea a vazut felul in care ne-a tratat in plenul Parlamentului European, toti au simtit tonul lui autoritar si ultimativ. Si atunci, cum sa nu scada increderea romanilor in UE? Are coalitia PSD-ALDE vreun amestec in asta? Sau poate tocmai faptul ca premierul nu a cedat nicio secunda a deranjat cel mai tare? Si unde mai pui ca e si membru PSD, partidul pe care Iohannis il dusmaneste de moarte. De ce trebuie sa se faca vinovata coalitia de generarea vreunei confuzii? Mi se pare ca e o prostie, fara a ma situa de partea celor doua partide. Romanii nu au nevoie de ajutor ca sa vada cat de bine le este intr-o Europa hrapareata, zgarcita cand e vorba de noi si larga la punga cu altii. Nu le trebuie prea mult ca sa inteleaga ca lojele de gala sunt rezervate altora, in timp ce locul nostru ramane tot in foaier sau pe trepte.

Vorbe de claca

Despre confuziile create de el Iohannis nu vorbeste. In permanenta racaind cu batul prin gard, opunandu-se cu vehementa oricarei initiative pentru modificarea legilor justitiei, chiar creeaza confuzie. Lumea nu mai intelege daca este presedintele Romaniei sau doar un manechin. Nu mai intelege daca se misca pe scena din proprie initiativa sau dupa cum il ghideaza papusarii occidentali Nu mai intelege daca legile trebuie sa fie facute pentru noi sau pentru partenerii europeni pe care, pana una-alta, tine sa ni-i faca prieteni cu anasana. Asta da confuzie, Herr Iohannis. Restul? Claca de vorbe.

author avatar
Valentin Boeru
4.199 afisari

7 COMENTARII

  1. Doi lupi discută cu un miel despre ce se poate mânca la cină.O figură de stil pentru democrația UE. Unii dintre români s-au săturat de rolul mielului.

  2. Cine este generalul(se stie in ce armata este angajat si ce interese poarta insistent) care merge ca dulapul si vorbeste ca un analfabet functional,oare nu este in stare sa mai nuanteze afirmatiile astea,repetate la nesfarsit ca un robot,ce au devenit prea deranjante.Mai mutalakule stim ca dragnea este rau,mai ales ca ti se opune,iti vrea raul si reciproca este valabila si incerci prin intermediari sa-l desfiintezi,ce s-o mai ocolim prin intermediul iccj,sa fie belit.Sa vedem ce urmeazqa,mai dulap umblator degeaba ai valiza si elicopterul la scara,este foarte posibil ca dupa 30 de ani de exploatare coloniala mamaligarii si mamaliga sa se infierbante,sa dea in foc si sa explodeze,nu intinde prea tare arcul ca are si el o limita,pana sar stapanii tai sa te salveze nici arafat nu te va putea salva.Ciclicitatea revoltelor din colonie s-a cam stricat din cauza marilor manipulari sa vedem pana cand mai tine fraierirea noastra.

  3. Opinați că președintele, care are și atribuția de a veghea la respectarea Constituției, i-ar putea face rechemare din concediul de odihnă domnului Victor Ciorbea, dacă ar considera necesară o astfel de întrerupere a concediului de odihnă al Avocatului Poporului ?

  4. Opinați că persoanele și instituțiile interesate i-ar putea solicita președintelui recehemarea din concediu a domnului Victor Ciorbea ?

    • Miratule , cum e vremea la Gregoriopol ? Lasa-te de opinii la adresa altora , te-ai pregatit sa infrunti crivatul cu pufoaica , ciubote , samagon , stevie si dude la borcan ? Necazul e altul , confuzia devine din ce in ce mai acuta in capul unor jurnalisti care executa partituri la comanda si bat apa in piua zilnic de pomana !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger