Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Confuzia care a trimis-o pe Kovesi in provincie

Confuzia care a trimis-o pe Kovesi in provincie

Autor:

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi isi face bagajele pentru  a se intoarce la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, de unde provine. Membrii CSM si-au motivat decizia prin care i-au repins  solicitarea fostei sefe de recunoaştere a gradului profesional aferent PICCJ. Astfel, Kovesi nu a primit grad  aferent Parchetului General deoarece a confundat numirea in funcţii cu promovarea, scriu magistratii CSM in motivare.

 

kovesi pleaca Confuzia care a trimis o pe Kovesi in provincieIn motivarea cererii sale, Laura Codruţa Kovesi a spus ca in perioada 2006-2018 a fost procuror general (6 ani) şi procuror-şef al DNA (5 ani), funcţii care pot reprezenta motive pentru a-i fi acordat gradul profesional aferent Parchetului General. Membrii CSM sustin insa contrariul. Ca orice procuror care a fost numit intr-o functie trebuie, conform legii, sa se intoarca la Parchetul de unde provine. „Astfel prin faptul ca a deţinut timp de 11 ani aceste funcţii in cadrul PICCJ şi avand in vedere practica constanta anterioara a CSM in cazul procurorilor care au deţinut funcţii de conducere in PICCJ, dar şi practica ICCJ in materie, doamna procuror a apreciat ca ii poate fi recunoscut gradul profesional corespunzator PICCJ pentru o aplicare unitara a dispoziţiilor legale şi pentru a nu se crea situaţii de discriminare pentru procurorii aflaţi in aceeaşi situaţie”, arata procurorii CSM, in motivarea deciziei din 6 noiembrie. Potrivit procurorilor, promovarea in funcţii de execuţie şi obţinerea unui grad profesional superior cu un caracter permanent „reprezinta un drept caştigat cu caracter definitiv in evoluţia carierei profesionale a unui magistrat, spre deosebire de numirea intr-o funcţie de conducere, care este temporara”. Dupa ce a fost revocata din funcţia de şef al DNA, procurorul general Augustin Lazar a decis delegarea sa in funcţia de procuror la Serviciul de indrumare şi control din cadrul Parchetului General  incepand de 11 iulie 2018.


4 comentarii to Confuzia care a trimis-o pe Kovesi in provincie

 1. Olimpiu

  Lasă Luluta ca Sibiu e frumos și poate prinzi și acolo corupți. Nu e pădure fără uscaturi.

 2. Olimpiu

  Și și Sibiu e capitala sa știi. A fost capitala culturala și la anu e capitala gastronomica poți bea țuică fiarta vin fiert sa ma ci șorici, cârnăciori cutare.

 3. Gargamel

  Lasa ca nu sta ea mult prin provincie, MCV spune clar ca revocarilor procurorilor sefi fara avizul CSM sunt ilegale, si MCV e obligatoriu de aplicat conform CCR. Curand o sa o vedem inapoi sefa la DNA ca a fost in mod clar revocata abuziv, printesa anticoruptiei care o sa dea iama din nou in baronii hoti de la psd.
  Va bucurati voi astazi dar maine o dati pe plans!

 4. Carare

  Știu eu dacă vrea SS din US.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!