AcasăNewsCondamnarea de la CEDO care ii da fiori politistului lui Boureanu

Condamnarea de la CEDO care ii da fiori politistului lui Boureanu

CEDO a stabilit, intr-o decizie publicata ieri, ca politia italiana a torturat protestatari in timpul summitului G8 desfasurat in 2001 la Genova . O decizie care le da fiori si politistilor romani avizi de “forta excesiva”, mai ales agentului Ovidiu Andrei care i-a dat dintii jos lui Cristi Boureanu.

Conform deciziei CEDO, statul italian va fi obligat sa plateasca despagubiri intre 45.000 si 55.000 de euro fiecareia din cele 29 de victime ale unei interventii a politiei intr-o scoala din Genova unde dormeau protestatarii. Potrivit Curtii de la Strasbourg, politia a facut uz de ‘”forta excesiva, nediscriminatorie si in mod evident disproportionata” in timpul interventiei. Desi ocupantii scolii nu au opus nicio rezistenta, ei au fost “batuti in mod sistematic”, chiar si cei care erau intinsi pe jos ori stateau asezati cu mainile ridicate. Potrivit CEDO, justitia italiana nu a tratat in mod adecvat aceste incidente. Politistii implicati au fost inculpati pentru vatamari corporale, in legea italiana neexistand infractiunea de tortura.

Smardoii in uniforma

Pai, daca ne gandim bine, ”forta excesiva, nediscriminatorie si in mod evident disproportionata” a cam fost si in cazul lui Boureanu, caci erau opt militieni, iar Cristi era singur, si beat ranga pe deasupra. Potrivit unei informatii care circula pe social media, lui Cristi i s-au cam distrus, dupa intalnirea cu pumnul dur al legii rutiere, sapte fatete de dinti , basca un implant care i-a parasit definitiv mandibula. Total paguba: 4.000 de euro. Credem ca poate merge la CEDO, daca Justitia locala tine cu meltenii batausi…

author avatar
Catalin Dumitrescu
2.385 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cat de PRost trebuie sa fii sa scrii un astfel de articol ?!! Cat de retard sa fii sa iti doresti o tara sigura ptr copiii noștri , dar sa ii faci „smardoi” pe politistii care ripostează cand sunt agresivi !!??? Ne meritam soarta … ne meritam politicienii gen Boureanu … cum dracu sa fie forta excesivă un pumn ?!!! Cu ce voia sa il imobilizeze pe ala , cu flori ??!! Esti un mare prost cel care ai scris articolul si mai grav este ca esti formator de opinii ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger