Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Concluzia fostului presedinte Gorbaciov: Totul da impresia ca lumea se pregateste de razboi

Concluzia fostului presedinte Gorbaciov: Totul da impresia ca lumea se pregateste de razboi

Autor:

Intr-o analiza asupra situatiei politice actuale, facuta intr-o publicatie britanica, Mihail Gorbaciov a atins chestiunea “noii curse a inarmarii”.

 

gorbaciov 300x170 Concluzia fostului presedinte Gorbaciov: Totul da impresia ca lumea se pregateste de razboiFostul lider al Uniunii Sovietice e de parere ca “politicienii si liderii militari au discursuri tot mai beligerante si doctrine de aparare mai periculoase. Comentatorii si personalitatile din televiziune se alatura acestui cor belicos. Totul da impresia ca lumea se pregateste de razboi”, a notat, intr-o opinie publicata pe site-ul revistei “Time”, ex-liderul de la Moscova.

Totodata, Gorbaciov a adus in discutie importanta reluarii dialogului politic, in special pe fondul faptului ca “astazi (…) pericolul nuclear pare din nou real. Relatiile dintre marile puteri s-au inrautatit in ultimii ani”, fostul lider sovietic fiind de parere ca ar trebui ca “din nou concentrarea sa fie pe prevenirea razboiului” si ca “in lumea moderna, razboaiele trebuie incriminate, pentru ca niciuna dintre problemele globale cu care ne confruntam nu poate fi rezolvata prin razboi – nici saracia, nici mediul, migratia, cresterea populatiei sau lipsa resurselor”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!