AcasăNewsConcluzia-avertisment a APC-ului: Carnati cu solutie de dezghetare a drumurilor!

Concluzia-avertisment a APC-ului: Carnati cu solutie de dezghetare a drumurilor!

Carnatii de porc traditionali trebuie colorati doar cu boia de ardei si fum „rece”

Romanii ar putea pune, fara sa stie, in farfurie si da copiilor lor carnati cu substante chimice!

Un studiu in urma carora initiatiorii spun ca au analizat 116 soiuri de carnati aflati in galantarele magazinelor – atat a celor de producatori, cat si a hipermarketurilor – scoate la iveala situatii datatoare de fiori, indeosebi pentru cei care consuma carnati. Dar nu numai, ca pana la urma nu e usor sa primesti vestea ca ar putea sa existe produse alimentare cu solutie de dezghetare a drumurilor!

Dar asta este concluzia prezentata de Asociatia Pro Consumatori (fosta Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania – APC Romania), despre care aflam ca e membra a Organizatiei Europene a Consumatorilor.

Specialistii care au analizat cele 116 tipuri de carnati pe care romanii ii gasesc la vanzare in magazine au ajuns la concluzia ca exista, printre altele, „carnati cu solutie de dezghetare a drumurilor”, „la 88% din carnatii afumati analizati s-a folosit fum lichid sau aroma de fum”, „la 84% din carnatii analizati s-a folosit conservantul nitrit de sodiu”, iar „40% din carnatii analizati au in compozitie fosfati!”, din cate se arata pe site-ul APC-ului.

author avatar
Andrei Coman
822 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger