AcasăNewsConcertul de Anul Nou de la Viena, urmarit in 81 de tari...

Concertul de Anul Nou de la Viena, urmarit in 81 de tari – VIDEO

(foto: captura youtube)

Spectacolul de Anul Nou de la Viena a fost transmis de radiourile si televiziunile din 81 de tari. Concertul sustinut de Orchestra Filarmonica a fost dedicat valsului, polkai si marsului familiei Strauss, si a avut loc in prezenta stra-stranepoatei lui Strauss.

 

(foto: captura youtube)

Cea de-a 73-a editie a spectacolului, sarbatorit, dupa traditie, in prima zi din an, i-a celebrat si pe Richard Wagner si Giuseppe Verdi. Concertul a avut o audienta mondiala de peste 50 de milioane de oameni. Orchestra filarmonica a marcat fidelitatea sa fata de familia Strauss invitand-o la spectacol pe stra-stranepoata lui Strauss, Hedwig Aigner-Strauss, in varsta de 90 de ani.

Concertul, sustinut in „sala de aur” a prestigiosului Musikverein, impodobita cu mii de flori daruite de orasul italian San Remo, a avut si parti amuzante. Dirijorul, Franz Weiser-Most, le-a facut cadou jucarii unor membri ai orchestrei si a primit, la randul sau, o boneta de bucatar.

Respectand traditia, concertul s-a terminat cu cel mai cunoscut vals, „Dunarea Albastra”, compus de Johann Strauss fiul, urmat de „Marsul Radetzky” al lui Johann Strauss tatal.

[youtube]NJxp5S1_2FA[/youtube]

author avatar
Alina Costache
423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger